A ŠTO S OTPADOM?

Kaštijun ponovno izvan pogona od vikenda, strahuje se da će biti zatvoren čak 40 dana

Jednom talijanskom proizvođaču dijelova koji je u kvaru treba 40 dana da izradi i ispostavi zamjenski dio, no u Kaštijunu ne čekaju

Kaštijun

 Dusko Marusic/CROPIX

Istarski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun opet je već nekoliko dana izvan pogona, a strahuje se da bi se ovaj put moglo raditi o većem kvaru nego što je to bio slučaj zadnji put kad nije radio desetak dana. Ako bude tako, Kaštijun bi mogao biti zatvoren na samom početku špice sezone što nikako nije dobra vijest s obzirom na sve veći broj turista koji dolaze u Istru. Time će i količina otpada biti sve veća. Strahuje se da bi mogao biti zatvoren i do 40 dana što bi bila prava katastrofa.

U utorak se o tom problemu razgovaralo i na pulskom gradskom vijeću, a gradska pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi, koja je i koordinatorica Grada Pule za poslovanje županijskog centra za gospodarenje otpadom, rekla je da Kaštijun radi sve kako bi se kvar otklonio čim prije. Potvrdila je da jednom talijanskom proizvođaču dijelova koji je u kvaru treba 40 dana da izradi i ispostavi zamjenski dio, no da u Kaštijunu ne čekaju.

- Riječ je o kabelskoj stazi, no mi nećemo sad čekati 40 dana, već tražimo druga rješenja. Kontaktiramo druge proizvođače i s tehničkom službom pokušavamo pronaći način kako da stavimo dio pogona u funkciju - poručila je Ademi. Dodala je i da se kvar dogodio u petak kasno popodne, a da su tek u subotu ujutro svi izvješteni jer su najprije htjeli vidjeti o kakvom je kvaru riječ te saznati sve činjenice.

- Odmah je naručena nova kabelska staza i novi kablovi. Radimo na popravku, a u međuvremenu ŽCGO Kaštijun ima mogućnost zaprimati otpad na plohu koja je sanitarna. Sva komunalna društva u Istri su kooperativna i svi zajedno - skupština, uprava i komunalna društva - radimo na tome da zaštitimo naše sugrađane i okoliš. Svaki dan dajemo izvješće javnosti i civilnom nadzoru - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:22