PREMIJERKA ODUGOVLAČI

Kosor izbjegla objavu datuma izbora zbog Friščićeve bolesti

Vladimir Šeks smatra da bi se izbori trebali održati tek u ožujku 2012.

ZAGREB - Predsjednik HSS-a Josip Friščić zbog visoke temperature i upale pluća morao je jučer otkazati dolazak na zakazani sastanak vladajuće koalicije. Premijerki Jadranki Kosor to je došlo kao naručeno da još malo odugovlači s objavom datuma izbora.

Podijeljeni HDZ-ovci

Friščićeva bolest nikako nije mogla biti razlogom odgode sastanka jer je predsjednik HSS-a imenovao ministra Damira Bajsa svojim izaslanikom na sastanku koalicije. Zašto je predsjednica Vlade ipak odgodila sastanak nije poznato, no u HDZ-u su uvjereni u jedan od dva logična scenarija.

Prvo, Jadranka Kosor pati od protokola i vrlo joj je bitno da datum izbora objavi dok pored nje stoji predsjednik glavnog koalicijskog partnera HSS-a.

Kao drugi razlog odgode spominju se neslaganja unutar vodstva HDZ-a o datumu izbora. Jedni smatraju kako bi bilo najbolje da se izbore održe 16. listopada ili koji tjedan ranije. Krug oko premijerke skloniji je izborima 27. studenoga. No, ima i onih, poput Vladimira Šeksa, koji smatraju da s izborima treba pričekati do početka ožujka 2012. U HSS-u su bili iznenađeni odgodom sastanka.

- Stav HSS-a je da bi izbori trebali biti krajem studenoga - rekao je sugovornik iz HSS-a.

Ništa do idućeg tjedna

Do kraja tjedna koalicijskog okupljanja neće biti jer je Kosor danas i sutra u Dubrovniku, a šef HSS-a u krevetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:54