ODGOVOR ŠIŠLJAGIĆU

Kosor: Branitelji se nisu borili ni za jednu stranku

 Jure Mišković/Cropix

ZADAR - Branitelji se u Domovinskom ratu nisu borili ni za jednu stranku, njihova stranka je bila i ostaje Hrvatska. Ponovit ću koliko god puta treba: da nije bilo hrvatskih branitelja i dr. Franje Tuđmana ne bi bilo slobodne i neovisne Hrvatske. Tu činjenicu imamo obavezu pamtiti i poštivati, te skrbiti o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji – rekla je premijerka Jadranka Kosor u ponedjeljak u Zadru, gdje je na lokaciji „Crvene kuće“ položila kamen temeljac za zgradu u kojoj će stanove dobiti 65 hrvatskih ratnih vojnih invalida. Investiciju vrijednu 26 milijuna kuna pokriva Vlada, a zgrada se gradi na zemljištu u vlasništvu države, na prostoru bivše vojarne.

- Pola Vlade je danas sa mnom, jer ovaj događaj to zaslužuje – rekla je Kosor, koja je stigla u pratnji ministara Ivića, Karamarka, Kalmete, Biškupića, potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešić te brojnih saborskih zastupnika.

- Hrvatski ratni vojni invalidi zaslužuju trajnu brigu Hrvatske, od strane svake vlasti – ustvrdila je Kosor, rekavši da će za godinu i pol dana na tom mjestu braniteljima biti uručeni ključevi izgrađenih stanova.

Zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić je naglasio da na tom prostoru niče nova gradska četvrt, jer se uz zgradu za ratne invalide već grade stanovi iz programa POS-a, slijedi izgradnja zgrade za program socijalnog zbrinjavanja, dogovorena je izgradnja nove škole, a u perspektivi i dječjeg vrtića.

- Osim ovih 65 stanova za hrvatske ratne vojne invalide, u Zadru su do sada zbrinute 442 obitelji stradalnika Domovinskog rata: stan je dobilo 290 branitelja, a njih 152 je dobilo kredite za izgradnju kuće – rekao je Vrančić, preporučivši grad Zadar predsjednici Vlade „za buduću suradnju“, te zahvalivši više puta braniteljima što su ostvarili stoljetnu težnju hrvatskog naroda o slobodnoj i cjelovitoj Hrvatskoj.

Premijerka Kosor odbila je komentirati izjavu Ingrid Antičević Marinović po kojoj „Kosor kad su na vidiku izbori kreće na turneju rolling stonesa i posvuda polaže kamenje temeljce“.

- Nemam nikakav komentar osim što mogu reći da obožavam Rolling Stonese, i to od rane mladosti - rekla je Kosor.

Kosor - buduća predsjednica RH

Lapsus zadarskog gradonačelnika dr. Zvonimira Vrančića, koji je predsjednicu Vlade Jadranku Kosor predstavio kao „predsjednicu Republike Hrvatske“ izazvao je tek glasne komentare da će ona i biti buduća predsjednica RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 14:36