ČUDNA STRATEGIJA

KOMENTAR JELENE LOVRIĆ Zahtjev Sanadera da mu svjedok bude osuđena madam je potez očajnika!

Zahtjev advokatskog tima Ive Sanadera da kao svjedokinja bude ispitana žena koja je u slučaju elitne prostitucije osuđena kao svodnica, dakle osoba upitne vjerodostojnosti, više djeluje kao potez očajnika, nego kao smislena obrana
 Dragan Matić / CROPIX

Zahtjev advokatskog tima Ive Sanadera da kao svjedokinja bude ispitana žena koja je u slučaju elitne prostitucije osuđena kao svodnica, dakle osoba upitne vjerodostojnosti, više djeluje kao potez očajnika, nego kao smislena obrana. Marika Tomljenović Kiprijanovski spremna je, navodno, glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića optužiti da je njenog bivšeg nevjenčanog supruga Dragu Vidakovića nagovorio na lažno svjedočenje.

ZADNJI ADUT OBRANE Sanadera spašava osuđena madam Marika Tomljanović Kiprijanovski!

Tako bi, valjda, dovela u pitanje njegov iskaz da je jednom prilikom u Klagenfurtu vidio Sanadera na jednom parkiralištu kako od šefa Hypo banke Wolfganga Kulterera prima neku kuvertu.

Obrana bivšeg premijera, koji je u više slučajeva optužen za nevjerojatnu, patološku korupciju, svela se na rušenje vjerodostojnosti glavnog državnog odvjetnika.

Od Sanaderova gostovanja u programu Hrvatske televizije do pozivanja madam Marike za svjedokinju, sve je fokusirano na dezavuiranje Mladena Bajića. Pritom, o meritumu stvari malo se govori.

O djelima koja mu se stavljaju na teret i koja su prilično čvrsto dokumentirana ni optuženi ni njegovi branitelji gotovo ništa ne zbore.

Posve čudna strategija Sanaderove obrane: svog klijenta ne pokušavaju obraniti od navoda optužbe, ni dokazati njegovu nevinost, nego Bajića pokušavaju utopiti i na neki način izvesti na optuženičku klupu. Proces bivšem premijeru Ivi Sanaderu htjeli bi pretvoriti u suđenje glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Takvim načinom otkrivaju mnogo više nego što bi htjeli prikriti: možda se advokatski tim, sve redom iskusni krivičari, ne želi upuštati u nemoguće - rušiti optužnicu dokazujući da je Ivo Sanader častan i pošten čovjek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:50