NAGRAĐIVANI NOVINAR

Komemoracija za Inoslava Beškera u srijedu, 8. studenoga, u 11 sati u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog

Inoslav Bešker (Zagreb, 1950.) jedno je od najznačajnijih imena hrvatskog novinarstva zadnjih 50-ak godina

Inoslav Bešker

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

U srijedu, 8. studenoga 2023., u 11 sati u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu (Trg Stjepana Radića 4) održat će se komemoracija za Inoslava Beškera, dugogodišnjeg novinara, kolumnista i dopisnika Jutarnjeg lista iz Rima, koji je preminuo 29. lipnja 2023.

Inoslav Bešker (Zagreb, 1950.) jedno je od najznačajnijih imena hrvatskog novinarstva zadnjih 50-ak godina. U novinsku je redakciju prvi put stupio 1967., prvo kao novinar omladinskih novina (Omladinski tjednik, Polet, Studentski list), a potom kao novinar brojnih, uglednih, dnevnih i periodičnih izdanja (Telegram, Start, Slobodna Dalmacija, Vjesnik, Jutarnji list). Njegovo se pisanje izdvajalo beskompromisnim profesionalizmom i rijetkom akribijom, a njegov je novinarski stil bio obilježen znalačkim i strastvenim odnosom prema jeziku. Uz novinarsku je ostvario i uspješnu akademsku karijeru.

Na skupu u čast Inoslava Beškera, našega kolege i prijatelja, govorit će Goran Ogurlić, Željko Trkanjec, Ante Tomić, Ivo Žanić i Nenad Prelog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:59