KRITIKE NA RAČUN VLADE

'KOD NAS NIKAKO DA SE DIRNE U PRIVILEGIRANE SKUPINE I POJEDINCE!' Grubišić predlaže smanjenje broja zastupnika

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Ljudi grintaju na sve i svugdje i za sve su im krivi drugi, ali nisu spremni odvojiti niti pola sata svog vremena da izađu na izbore. To znači da imamo krizu demokracije – upozorio je danas saborski zastupnik don Ivan Grubišić koji je pozvao birače da izađu na drugi krug izbora. Grubišić očekuje da će mu upravo veća izlaznost donijeti pobjedu u utrci za mjesto splitsko dalmatinskog župana.

- Vjerujem u čudo i ako narod prihvati moju sugestiju da izađe na izbore, vjerujem da će presuditi u moju korist – procjenjuje.

Njegov Savez za građansku i etičku Hrvatsku, ponovio je, ne želi koalirati s niti jednom političkom opcijom, niti u drugom krugu izbora niti nakon njih, ali će surađivati na projektima za koje ocijene da su od općeg interesa. A ne žele podržati niti jednog od kandidata a gradonačelnika Splita.

- U Splitu ostavljamo slobodu građanima da glasaju po svojoj savjesti – kaže Grubišić.

- Iznio je i niz kritika na račun Vlade kojoj daje tek prolaznu ocjenu jer, kaže, nema viziju izlaska iz krize za što su potrebne strukturne reforme.

- Novi talijanski premijer smanjuje plaće dužnosnicima, primjerice ministrima za 1800 eura, a kod nas nikako da se dirne u privilegirane sklupine i pojedince. Treba racionalizirati državnu administraciju i smanjiti broj zastupnika – predlaže Grubišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:32