TRAŽI STRANAČKA ŠEFICA

JOŠ JEDAN MINISTAR NAPUSTIT ĆE VLADU? Vesna Pusić planira razriješiti ministricu Zlatar Violić

 Goran Mehkek/CROPIX

Vesna Pusić, potpredsjednica Vlade, očekuje, neslužbeno doznajemo, od ministrice kulture Andree Zlatar Violić da ovih dana napusti Vladu. Doznajemo da bi ministrica isprva o tome trebala obavijestiti šeficu HNS-a na stranačkom sastanku. Pusić je, naime, u petak u HTV-ovoj emisiji najavila mogućnost otkaza za ministricu kulture Zlatar Violić, ako se spekulacije pokažu istinitima, a HNS-ovim redovima se nakon toga proširila priča da je odlazak Andree Zlatar vrlo izvjestan. Razlog je nedavno izvješće Državne revizije koja je utvrdila da je ministrica kulture uzimala akontaciju za službena putovanja na koja ne bi otišla te kako je novac naknadno vraćala u državni proračun, u mjesečnim ratama, i to oduzimanjem od ministarske plaće.

- Priča se da je njezin odlazak vrlo izvjestan, ako se dokaže da je priča istinita - kaže nam izvor u HNS-u. Ministarstvo Andree Zlatar zadesilo je još skandala, kao primjerice nedavni reizbor ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoja Hribara. Ali dosad ni jedan od njih ugrozio poziciju ministrice kao ova afera.

Još se ne zna tko bi je do kraja mandata trebao naslijediti, ali spekulira se da bi to mogao biti netko od bliskih kolega. Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić tako će najvjerojatnije postati deveta osoba koja je od početka mandata Milanovićeve Vlade napustila Banske dvore. Otišli su dosad Zlatko Komadina (SDP), pa Mirela Holy (SDP), potom Radimir Čačić (HNS) te Veljko Ostojić (IDS) koji je morao dati ostavku zbog povezanosti s aferom sa zemljištem, Neven Mimica (SDP) koji je, pak, otišao u Bruxelles, i u konačnici Slavko Linić (SDP) iz Vlade je otišao zbog sukoba s premijerom Milanovićem. Zbog unutarstranačkih sukoba Milanović je najurio bivšeg ministra zdravlja Rajka Ostojića, a kolateralna žrtva te smjene bio je i bivši ministar Željko Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:42