HODAKOVA POSLANICA

'Jadranka će mnogim kriminalcima doći glave, i to onima iz stranke kojoj je na čelu'

 Ana Tuškan

SABORSKO - Jadranka Kosor ima tri odlike po kojima je prepoznatljiva još od devedesetih. To su poštenje, stručnost i socijalna osjetljivost. Idealna je osoba za premijersku poziciju za trenutak u kojem se Hrvatska našla nakon dvadesetogodišnje pljačke. No, mnogi koji su ogrezli u kriminalu i korupciji i ne slute da će ih baš Jadranka doći glave svih, i to najviše onih iz stranke kojoj je na čelu - poručuje iz Saborskog šaman Luka Hodak.

I sam bivši HDZ-ovac, Hodak priznaje da je u čak tri navrata bio suočen s prijetnjom političke likvidacije jer se protivio "stranačkom financijskom inženjeringu", no strankom je, tvrdi Hodak, dominirao jedan posto ljudi koji su u politiku i ušli iz jednog razloga - osobnog probitka.

- Teorije nevinosti kao primjerice ona da ministar ne zna za ništa dok oko njega zbog ukradena državna novca padaju vozači, državni tajnici i direktori državnih firmi, priče su za malu djecu. Počela je katarza, kako HDZ-a tako i svih razina vlasti, i tko ne pobjegne sam, kao neki, past će od ruke istražnih tijela koja će im silom novonastalih prilika pokucati na vrata. Mnogi će nakon čistilišta koje nas očekuje morati skinuti gaće sa sebe jer ni one nisu njihove. 2010 godina biti će kobna za mnoge, ali i kraj političkog sustava kakvog smo dosad poznavali - vizionarski tvrdi bivši načelnik Saborskog.

HDZ je, tvrdi Hodak, godinama "moneypulirao" državnim novcem, odnosno kunama hrvatskih građana i pravo je čudo da se sustav nije urušio i prije. Namješteni natječaji i dogovarane provizije, upozorava šaman iz Saborskog, bile su obilježje tog sustava. Upravo zbog toga doći će do velikih raslojavanja i unutar stranke na vlasti, a najviše potresa, političkih i socijalnih, Hrvatsku očekuje od veljače sljedeće godine. - Takav način vladanja HDZ će i ovaj put stajati predsjedničkih izbora. Stranački kandidat za predsjednika neće se ni približiti drugom krugu, a kamoli ući u njega. Pobjedu će odnijeti iskreni političar jer građanima je dosta laži, niskih uvreda i "moneypulacija" - zaključuje Hodak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:42