PROVOKACIJA

INCIDENT KOD BENKOVCA Srpski grb osvanuo preko hrvatske zastave, uklanjanje se umalo pretvorilo u fizički obračun

 Zadarski.hr (snimio čitatelj)

Na zidu mjesnog bunara u selu Buković kod Benkovca, na sam dan zagrebačke proslave Oluje, jutros je na velikoj naslikanoj hrvatskoj zastavi osvanuo svježe naslikani srpski grb, javlja Zadarski.hr . Četiri ocila preko vjerničkog križa nacrtani su preko hrvatskog grba.

Djelatnici PU zadarske jutros su proveli izvid ovog slučaja, odnosno ispituju okolnosti i traže noćnog crtača srpskog grba, koji je prebrisao, odnosno preličio predsjednik Mjesnog odbora Buković Josip Opačak. No, to je zamalo izazvalo još veći incident.

Naime, dok je Opačak to radio, do njega je navodno stigla Škoda beogradskih oznaka u kojoj su bila dvojica njemu nepoznatih muškaraca u dobi od oko 50 godina koji su mu se, kako je rekao, "unijeli u lice", te dobacivali kako ne treba to činiti, da su došli vidjeti "lijepi srpski grb" te da bi, uostalom, on trebao stalno stajati na zidu bunara, ali ne i na hrvatskoj zastavi. Opačak ne zna je li dvojac i nacrtao grb preko zastave, ali po njihovom govoru tvrdi da su porijeklom iz benkovačkog kraja, a ne "originalni" državljani Srbije.

Opačak tvrdi da je situacija bila na rubu fizičkog obračuna i da bi ga bili napali da nisu bili na prometnom mjestu i da nije pristigao kamion "Elektre" s jednim djelatnikom. On je potom cijeli slučaj prijavio policiji koja je ubrzo pronašla jednog od dvojice putnika iz Škode te ga privela na razgovor u PP Benkovac, a Opačak je bio na suočenju s osobom koja ga je nešto ranije verbalno napala, javlja Zadarski.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:40