ŠIROKI SAVEZ

IDS ulazi u koaliciju s još tri stranke: ‘Od SDP-a nismo dobili poziv, računamo na tri mandata‘

Ako lijeve opcije ne budu mogle formirati vlast, IDS neće biti u toj vlasti, rekao je

Dalibor Paus, predsjednik IDS-a

 Goran Šebelić/Cropix

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus najavio je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku da će IDS, PGS, Reformisti i Fokus u subotu potpisati koaliciju i zajedno ići na parlamentarne i europarlamentarne izbore.

- Mogu najaviti ekskluzivno za HTV da ćemo potpisati koaliciju u subotu u Samoboru. Dakle, četiri stranke, PGS, koji je već ranije potpisao koaliciju s nama, Reformisti i Fokus, rekao je Paus.

- Idemo zajedno na izbore, i parlamentarne i europarlamentarne izbore, jer smatramo da ova naša opcija, liberalna opcija, ima što ponuditi našim građanima, dodao je.

Iako su uoči prošlih izbora bili u Restart koaliciji koju je predvodio SDP, Paus je rekao da ovaj put sa SDP-om nisu vodili razgovore.

- Nismo dobili niti poziv od SDP-a, ali s obzirom na ono što je ta koalicija polučila u osmoj izbornoj jedinici na prethodnim izborima, pokazalo se da nemamo nekakav sinergijski učinak. Dapače, oko 40% manje glasova bilo je 2020., kada smo išli zajedno, nego 2016., kada smo išli odvojeno, rekao je Paus, dodajući kako njihovi birači očigledno žele da IDS ide samostalno.

"IDS neće biti u vlasti ako je lijeve opcije ne budu mogle formirati"

Paus je rekao i da njihove ankete za 8. izbornu jedinicu pokazuju da zajedno s koalicijskim partnerom PGS-om imaju tri saborska mandata i da se bore za četvrti.

- Građani će prepoznati stranku koja 30 godina radi na njihovu dobrobit. Mi iza sebe imamo rezultate, poručio je.

Na pitanje koliko su im bliske ili prihvatljive desne opcije, odgovorio je da će, budu li u prilici formirati vlast, to učiniti s lijevim opcijama te da, ako lijeve opcije ne budu mogle formirati vlast, IDS neće biti u toj vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:36