RASPRAVA U SABORU

IDS optužuje Vladu za nered u prostoru i bespravnu gradnju: ‘Pokazali su svu svoju tvrdoglavost i ignoranciju‘

Vlada Republike Hrvatske dala je mišljenje Hrvatskom saboru da ne prihvati IDS-ov Prijedlog
 ../

Sutra će se u Hrvatskom saboru održati rasprava o Prijedlogu Zakona o dopunama Zakona o građevinskoj inspekciji, koji je Klub IDS-a uputio u saborsku proceduru početkom ožujka kako bi se zakonskim izmjenama omogućila borba protiv bespravne gradnje koja je uzela zamaha u cijeloj Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske dala je mišljenje Hrvatskom saboru da ne prihvati IDS-ov Prijedlog, što su na konferenciji za medije održanoj danas u Saboru komentirali predsjednik stranke Dalibor Paus te predsjednik saborskog Kluba IDS-a Emil Daus.

- Za razliku od lakoće s koju je ova Vlada pokazala kada treba ukinuti prireze gradova i općina od kojih se financiraju usluge potrebne hrvatskim građanima, u slučaju gorućeg problema bespravne gradnje pokazala je svu svoju tvrdoglavost i ignoranciju. Dugo upozoravamo na ovaj problem za čije rješavanje Državni inspektorat nema kapaciteta, već nekoliko puta izađu na teren kako bi se fotografirali za medije. Dok se opet ne pojave, diljem obale niču bespravno izgrađena sela. Mi smo ponudili rješenje, koje je podržao veliki broj zastupnika različitih stranaka jer su prepoznali da je ovo nadstranačko pitanje kojem trebamo zajednički pristupiti. Vlada se oglušila na to, nastavlja ignorirati bespravnu gradnju i zato ju držimo odgovornom za nered koji se nastavlja na terenu, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Predsjednik Kluba IDS-a saborski zastupnik Emil Daus na današnjoj saborskoj raspravi zahvalio je svim zastupnicima koji su svojim potpisima doprinijeli da ovaj Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o građevinskoj inspekciji dođe na raspravu Sabor i poručio kako se radi o aktu koji ne zadire u ideologiju već pokušava zaustaviti pošast koja se događa najviše na području Istre, Primorja i Dalmacije.

- Inicijativi IDS-ovih gradova i općina okupljenoj putem platforme bespravnagradnja.hr priključili su se gradovi i općine iz Istre, Kvarnera i Dalmacije gdje su na vlasti različite političke opcije – PGS, FOKUS, SDP i HDZ te nezavisni, što potvrđuje kako je svima jasno koliko je ovo važna inicijativa koja ne može čekati. Vjerujem da svi želimo živjeti u uređenoj državi s uređenim prostorom, jer to je nasljedstvo koje ostavljamo budućim generacijama, zaključio je Daus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:49