SAJMOVI DILJEM RH

I Split se odlučio pobuniti protiv neradne nedjelje, Puljak detalje objavio na Fejsu

‘Prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao dio sajamskih događanja u proglašene dane može započeti u 8 sati i završiti do 24 sata‘

Ivica Puljak

 Tom Dubravec/Cropix

Gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak odlučio je da će se dani 13., 15., 20. i 27. kolovoza te 3., 10., 17. i 24. rujna na području Grada Splita tretirati kao sajamski dani tijekom kojih će se odvijati promidžbeno-turističke aktivnosti.

"Prema spomenutoj odluci, prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao dio sajamskih događanja u proglašene dane može započeti u 8 sati i završiti do 24 sata", rekao je Grad Split na svojoj službenoj Facebook stranici.

Među spomenutih je osam dana sedam nedjelja - 13., 20. i 27. kolovoza i 3., 10., 17. i 24. rujna - te jedan blagdan - 15. kolovoza.

"Novim Zakonom o trgovini egzistencija malih obrtnika i trgovina može biti jako ugrožena, pogotovo kada ovise o sezoni i svaki radni dan im je važan. Stoga im na ovaj način želimo pomoći i omogućiti rad u danima kada im je to zabranjeno", rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Puljkova odluka dolazi nakon što su u Facebook grupi "Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0" osvanule osude novog Zakona o trgovini koji na snagu stupio 1. srpnja, a koji sadržava stavku o ograničavanju rada na sveukupno 16 nedjelja u godini.

Jednu je od tih osuda plasirala trgovina majicama Lumer Print&Shop u Splitu.

"Dragi kupci, zato što u našoj Vladi sjedi hrpa majmuna koji sve pretvore u kaotičnu džunglu, naša mala trgovina (i većina trgovina u Hrvatskoj) danas ne radi. U skladu s tom odlukom, današnji ćemo dan provesti na plaži. U čast Vladi, jest ćemo banane te izvodit majmunarije!", piše na papiru koji je Lumer okačio na svoj poslovni prostor.

Ako im kiša pomrsi planove, djelatnici Lumera rekli su da će kod kuće ili u nekom kafiću popiti piće. "Bilo kako bilo, izvodit ćemo majmunarije", dodao je Lumer. Tvrtka je konstatirala i da im poslovanje ovisi o turizmu te da je zabrana rada tijekom dijela godine u kojem joj najbolje ide "idiotska". "Ali hey, dobrodošli u Hrvatsku!", ustvrdio je Lumer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:15