JAVNA TELEVIZIJA

HTV uskratio povišicu Latinu, Šprajcu, Zuberu, Stankoviću...

Uprava javne televizije jučer je zaposlenima poslala nova pravila za napredovanje i povišicu
- 2009. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A - Zagreb, 291009.Novinari HTV-a koji su pred otkaznim rokom zbog svadje sa ravnateljem HTV-a Vanjom Sutlicem, jutros su dosli u Hrvatski sabor na odbor za ljudska prava. Na slici: Maja Sever, Robert Zuber i Lela Knezevic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Denis Latin, Zoran Šprajc, Aleksandar Stanković, Sanja Mikleušević-Pavić, Robert Zuber, Maja Sever, Lela Knežević i ostali novinari koji su proteklih mjeseci na HTV-u dobivali smanjene plaće i opomene pred otkaz zbog svojih istupa u javnosti do daljnjega neće moći poslovno napredovati niti zahtijevati, pa ni dobiti veću plaću.

Tako je odlučila Uprava javne televizije koja je jučer pisanim putem sve svoje zaposlenike izvijestila da je promijenjen Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta i plaćama radnika na HRT-u.

Rok od pet godina

Uvjet za napredovanje u sustavu plaće jest da radnik u razdoblju od proteklih pet godina nije primio povredu radne obveze zbog koje mu je izrečeno pisano upozorenje. Također, bitno je, piše u Odluci, da u trenutku ispunjenja uvjeta za napredovanje radniku nije bio umanjen koeficijent radnog mjesta na temelju 10 posto u razdoblju od proteklih pola godine, 20 posto u proteklih godinu dana, te 30 posto u proteklih dvije godine.

- Ovo je oblik prikrivene cenzure i opomena svima koji bi možda pokušali upozoriti na neke nepravilnosti na HTV-u. Novinari i urednici bit će zastrašeni eventualnim posljedicama - kažu novinari i urednici kojima je do daljnjega onemogućen napredak.

Lela Knežević, Maja Sever, Robert Zuber i Sanja Mikleušević-Pavić Programskom su vijeću HRT-a uputili dopis u kojem traže da im se ukinu, kako kažu, protuzakonite opomene pred otkaz koje su zaradili kada su javno rekli da je bivši ravnatelj Vanja Sutlić novinarku Ivanu Dragičević-Veličković nazvao četničkom kurvetinom.

Žalba Programskom vijeću

Programskom je vijeću očitovanje uputio i Veljko Jani, bivši urednik emisije “Hrvatska uživo”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:11