BRZ ODGOVOR HEBRANGU

Šprajc: Ako zastupnik kaže da smijeh nije poželjan, onda je stanje ozbiljno

Zagreb, 170610.HTV.Urednik i voditelj u informativnom programu Zoran Sprajc.Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX
 Nina Đurđević / CROPIX

Ako narodni zastupnik kaže da smijeh više nije poželjan, onda znači da je stanje postalo stvarno ozbiljno - kaže Zoran Šprajc, na čiji je račun Andrija Hebrang u Saboru danas osuo paljbu:

- Ja ne plaćam pristojbu zato da bih slušao neobjektivne komentare i neduhovita razmišljanja Zorana Šprajca u 'Dnevniku' i ne plaćam pristojbu da bih gledao Zorana Šprajca kako se smije dok se jedan čovjek utapao na ulicama Beograda - rekao je Hebrang kojeg je pogodilo i to što je urednik 'Dnevnika' tijekom razgovora s premijerkom Kosor spomenuo jednu hrvatsku firmu proglasivši je kao najgoreg neplatišu i najvećeg dužnika. Hebrang je istaknuo da bi zbog takve opaske urednik morao platiti odštetu kada bismo živjeli u pravnoj i demokratskoj državi.

- To ne bih komentirao, pogotovo otkako sam doznao da više nije pametno smijati se. Jer na ovo se čovjek može ili smijati ili plakati, a suze nikako da mi poteku - kaže Zoran Šprajc, koji je Andriju Hebranga prije tri tjedna spomenuo u opširnom razgovoru za Studio Jutarnjeg lista. Na pitanje koji mu je trenutak u karijeri bio najdraži, Šprajc je kazao:

- Bilo je to onda kada sam Andriju Hebranga uhvatio da laže. Na sjednici Vlade pokušao je opravdati javno-privatno partnerstvo u Sunčanom Hvaru s nečim što je sudski dokazano kao neistinito - rekao je Šprajc u intervjuu.

Iako ga Hloverka Novak-Srzić u zadnje vrijeme u novinama nije spominjala, Hebrang se u Saboru osvrnuo i na novu v.d. direktoricu HTV-a, objasnivši da ju ne smatra HDZ-ovom uzdanicom. Podsjetio je da mu je u vrijeme kada je bila urednica Informativnog programa dala tek sedmo mjesto po minutaži u predizbornoj kampanji, te istaknuo kako Hloverku ne smatra demokršćanskom opcijom, pošto je pokušala sjesti u krilo ministru Ivanu Šukeru:

- Jednostavno je nekulturno sjesti ministru u krilo i to proglasiti tržišnom utakmicom - kazao je Hebrang, dodavši kako on, eto, zbog ravnopravnosti spolova ne može sjesti ministru Šukeru u krilo.

No, ako je za vjerovati Hloverki - koja je ministru financija u 'Otvorenom' probala sjesti na koljena ne bi li mu zorno predočila što znači komercijalizacija javne televizije, što ju je Šuker predložio obrazlažući zbog čega Vlada HRT-u namjerava smanjiti pristojbu - ni ona to više neće pokušavati napraviti.

- Previše sam stara za to, a, uostalom, Šuker me odbio i nije mi dao da mu sjednem u krilo. Pitanje je samo bi li isto postupio da mu je to probala napraviti neka mlađa novinarka - kazala je Hloverka, svečano obećavši da se vladajućima više neće pokušavati uvaliti u krilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 13:01