FRIZIRANE BILANCE

HTV: Šef financija dobio otkaz, protiv Sutlića se vodi postupak

Osim Ivana Škore, otkaz je uručen i šefici računovodstva na Prisavlju, Barici Barišić
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Ivanu Škori, rukovoditelju općih i zajedničkih poslova na HRT-u koji je u vrijeme bivšeg ravnatelja Vanje Sutlića vodio brigu o financijskom poslovanju televizije, uručen je otkaz.

Razlozi su, kako neslužbeno doznajemo od visokih HRT-ovih dužnosnika, to što je istragom utvrđeno da su upravo Škoro i šefica računovodstva Barica Barišić, kojoj je također uručen otkaz, krivi zato što HRT godinama državi nije plaćao PDV. Ta se praksa uspostavila jer se s ustalilo da država ionako uplaćuje sredstva na račun HRT-a, pa se taj iznos prebijao sve dok Državna revizija nije upozorila da se tako ne može poslovati.

Na Prisavlju se danas pričalo da su otkaze dobili i Vanja Sutlić te Blago Markota, no čelnici televizije uvjeravaju nas da to ne stoji.

- Protiv Sutlića se vodi postupak za utvrđivanje odgovornosti frizirane bilance iz 2008., a tereti ga se i za nepravilnosti utvrđene u izvješću revizije zbog zastare potraživanja Cateringu Majetić na temelju kojih su provedene kompenzacije - kažu na HTV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 04:24