DUNAV PONOVO RASTE

Hrvatskoj opet prijete poplave: Vodostaj Dunava narast će tri metra!

Vodostaj Dunava u Linzu i Bratislavi u jednom je danu porastao za više od dva metra, a vjeruje se kako će u Hrvatskoj podići za najmanje tri metra
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Hrvatska se ponovo nalazi pod prijetnjom poplava , a ovaj je puta najugroženije područje Baranje. Naime, vodeni val izazvan topljenjem snijega i velikom količinom oborina u Njemačkom tokom Dunava dolazi i naše krajeve, piše HRT .

Slovačka, Austrija i Mađarska nalaze se u stanju pripravnosti.

Prema posljednjim informacijama, vodostaj Dunava u Linzu i Bratislavi u jednom je danu porastao za više od dva metra. Kako je u Hrvatskoj Dunav viši od tri metra vjeruje se kako će se vodostaj podići za još najmanje toliko.

Najugroženije je područje Batine u Baranju gdje će vodeni val pristići početkom sljedećeg tjedna. Stanovnici su u stanju pripravnosti te se nadaju da će nasip izdržati predviđenih 830 centimetara.

Izvan branjene zone na ugroženom području nalazi se samo Zeleni otok koji sigurno neće izdržati dolazak vodenog vala čiji se vrhunac očekuje sljedećeg vikenda.

Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda kaže kako tako visok vodostaj nije zabilježen u Hrvatskoj te da nije normalno da se snijeg otopi već u siječnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 03:32