AFERA INA-MOL

Hrvatska nije tražila izručenje šefa Uprave MOL-a zbog sumnji da je Sanaderu dao 10 milijuna eura mita za Inu

Postoji mogućnost da se Hernadija, kojeg hrvatski istražitelji sumnjiče da je za mito od 10 milijuna eura od Sanadera, za MOL kupio upravljačka prava u Ini, ispita u Mađarskoj
 Sandra Šimunović/CROPIX i Globus

ZAGREB - Hrvatska nije tražila izručenje Zsolta Hernadija , predsjednika Uprave MOL-a, kako su danas objavili mađarski mediji. Tu je informaciju Jutarnjem potvrdio visokopozicionirani izvor iz Vladinih krugova.

- Nikakvo izručenje nismo tražili - kazao nam je izvor iz Ministarstva pravosuđa.

Ipak, dodao je kako postoji mogućnost da se Hernadija, kojeg hrvatski istražitelji sumnjiče da je za mito od 10 milijuna eura od bivšeg premijera Ive Sanadera, za MOL kupio upravljačka prava u Ini, ispita u Mađarskoj.

- Državno odvjetništvo nije tražilo izručenje Hernadija, niti je za to nadležno. Postupak izručenja u nadležnosti je Ministarstva pravosuđa - kratko nam je kazala glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin. Mađarski dnevni list Nepszabadsag danas je objavio, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Hrvatska zatražila izručenje čelnog čovjeka MOL-a.

Vijest se brzo proširila, pa su je, nakon mađarskih i hrvatskih, prenijeli i svjetski mediji. No, ubrzo ju je demantiralo mađarsko Ministarstvo pravosuđa i javne uprave, a iz MOL-a su priopćili kako ni oni, ni Hernadi nisu dobili nikakav zahtjev za izručenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:01