EKSTREMISTI NA BOJIŠTU

HRVATI U UKRAJINI 'Mi smo rekonkvisti, želimo bijelu Europu bez islama i komunizma. Neki Srbi su dobri...'

'Mi smo hrvatski nacionalisti i podupiremo neovisnu Ukrajinu', tvrde borci na lošem engleskom
 YouTube

KIJEV - Mi smo hrvatski nacionalisti i podupiremo neovisnu Ukrajinu, govore dva maskirana mladića koji su putem YouTube videa na slabašnom engleskom odlučili podijeliti sa svijetom svoje razloge za odlazak na ratište na istok Ukrajine.

- Imali smo isti problem između 1991. i 1995. sa srpskom agresijom, Rusi i Srbi imaju istu politiku, žele pokoriti jednu nezavisnu zemlju i kada smo to vidjeli na televiziji, došli smo pomoći našoj ukrajinskoj braći u toj borbi.

O Putinu misle da je komunist koji se služi istim metodama kao i Staljin, koji želi veliku Rusiju i ne prihvaća niti jednu slobodnu naciju.

OSNIVAČ AZOV BATALJUNA KOJI IZLUĐUJE PUTINA 'Nazvao sam vođu i rekao: Uzmi Hrvate, to su dobri dečki'

- Želi ponovno izgraditi Sovjetski Savez, a tako nešto cijela Europa ne može dopustiti. Mislimo da cijela Europa mora podržati Ukrajinu u našoj borbi i da moramo zaustaviti ovog novog Staljina.

- Znamo da se neki Srbi bore na suprotnoj strani, istina je da su politike ‘velike Srbije’ i ‘velike Rusije’ identične. Nadamo se da ćemo sresti neke od naših srpskih prijatelja uskoro i želimo ih pozdraviti.

- Neki Srbi su dobri, ali oni loši su četnici, a četnici su poput Rusa koji se bore protiv Ukrajinaca, objašnjavaju.

- Imamo neke prijatelje u Srbiji, nacionaliste, ali oni misle ispravno. Većina Srba o Rusiji misli kao da im je majka i žele doći ovdje kako bi napravili, ne znam, nekakvu novu Srbiju.

- Mi smo hrvatski rekonkvisti, europski rekonkvisti, mi želimo slobodnu Europu, slobodnu od komunizma i od ideja koje dolaze izvan Europe, govore i napominju da se moraju boriti i protiv Islamske države.

- Ne možemo imati u Europi neko multikulturalno sranje!

Video zaključuju napomenom kako su oni za slobodnu Europu, kako žele Ukrajincima da budu slobodni te da se zalažu za ‘bijelu Europu’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 09:53