STUPOVI PRISAVLJA

Hloverkini glavni aduti bit će Milić, Sedmak, Sušec i Đelo

Osobe koje su upoznate sa situacijom na Prisavlju očekuju velike promjene na uredničkim pozicijama koje će provesti šefica Hloverka
Zagreb, 281209.Sjednica programskog vijeca HRT-a.Na slici: Hloverka Novak Srzic.Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 Sandra Šimunović / CROPIX

ZAGREB - Ne mogu sad razgovarati s novinarima. Imam pune ruke posla - rekla je Hloverka Novak-Srzić, nova vršiteljica dužnosti direktorice HTV-a, koja je već prvoga dana svojski prionula poslu i počela osmišljavati novu kadrovsku križaljku.

Sudeći prema imenima koja se u toj slagalici spominju, Hloverka namjerava održati riječ i okružiti se jakim igračima, a među imenima novih najbliskijih suradnika spominju se Goran Milić i Đelo Hadžiselimović.

- Hloverka je nepredvidiva. Vući će neočekivane poteze kako bi dokazala da je kooperativna, demokratična i profesionalna. Uz to, kako na novoj funkciji ona nema i ne može imati veze s političkim zbivanjima, postoji šansa da ovaj put uistinu uspije napraviti dobar posao - predviđa jedan poznavatelj stanja na televiziji.

Dobro upućeni očekuju da će nova direktorica među svoje najbliskije suradnike svakako uvrstiti Gorana Milića.

Jedni smatraju da će mu ponuditi mjesto svog pomoćnika, a drugi misle da će on postati urednik Mozaičnog programa, umjesto Domagoja Novokmeta koji je na tu funkciju postavljen prije tri mjeseca.

Grižnja savjesti

- Hloverka zbog Milića, s kojim je i inače u prijateljskim odnosima, sada ima grižnju savjesti. Ona, naime, vrlo dobro zna da je upravo Milić trebao biti novi direktor programa, od čega se odustalo u posljednji trenutak, i to navodno zbog njegove yutelovske prošlosti. Uz to, Hloverka Milića veoma cijeni, uvažava njegovo veliko televizijsko znanje i naravno da bi ga voljela imati uz sebe. To je i pokazala samo nekoliko sati nakon svog imenovanja kada je upravo njega pozvala na malo slavlje što ga je upriličila u restoranu nedaleko od HTV-a - otkrivaju naši izvori.

Promjene se očekuju i u Zabavnom programu. Ako je vjerovati televizijskim prognostičarima, Hloverka će sadašnju urednicu Elizabeth Homsi zamijeniti Aleksandrom Kostadinovim ili, vjerojatnije, Marijem Sedmakom. S obojicom je radila sredinom devedesetih, tijekom njezina prvog direktorskog mandata, i većih trzavica tada tu nije bilo.

Zanimljivo bi moglo biti i u Stranom programu na čije bi se čelo mogao vratiti Đelo Hadžiselimović. O njegovoj stručnosti sve je poznato, a tim bi potezom Hloverka mogla uz sebe pridobiti nekadašnju HTV-ovu ravnateljicu Mariju Nemčić, dugogodišnju Đelinu djevojku i sadašnju pomoćnicu Josipa Popovca, v.d. glavnog ravnatelja HRT-a.

- Premda je Hloverka upravo zbog svađe s Marijem svojedobno nakratko otišla na Novu TV, ona na direktorskoj funkciji nju nipošto ne želi imati za neprijatelja. Uz to, Hloverka je itekako svjesna da Strani program s vrlo malo novca treba podići na noge, a Đelo je svakako idealan za taj posao - objašnjavaju nam na HTV-u.

Sport na tapetu

Hloverka, prema procjenama, zasad neće dirati Ladu Džidić, urednicu Dramskog programa, i Miru Brankovića koji uređuje Dokumentarni program, a gotovo je nevjerojatno da bi s mjesta urednice Programa za kulturu micala svoju dobru prijateljicu Branku Kamenski. Umjesto toga, mogu se očekivati promjene u Sportskom programu.

- Da Željko Vela nije dao otkaz na HTV-u, Hloverka bi ga gotovo sigurno stavila na mjesto urednika Sportskog programa umjesto Brune Kovačevića. Jer, Vela je zajedno s Milićem bio u igri za direktora HTV-a, ali je procijenio da će Milić pobijediti i prihvatio ponudu konkurentske televizije. Umjesto Kovačevića, Hloverka bi mogla postaviti Ivicu Blažička ili Sašu Sušeca. Na Blažičkovoj je strani iskustvo, a na Sušecovoj to što grize za posao. Ako bih se kladio, ipak bih stavio ulog na Sušeca - zaključio je naš izvor s HTV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 11:33