REAKCIJA VLADAJUĆIH

HDZ-ov Ivica Tafra: ‘Milanović djeluje kao istureno političko krilo Putinovih plaćeničkih skupina‘

‘Bilo bi dobro da (...) SOA konačno provjeri barem neke od mnogih navoda Zorana Milanovića‘, rekao je Tafra

Ivica Tafra

 Ante Cizmic/Cropix

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Tihomiru Kundidu naredio da u srijedu dođe u Ured predsjednika RH, što je ovoga spriječilo da nazoči sjednici Odbora za obranu Hrvatskog sabora i sudjeluje u raspravi o sudjelovanju Hrvatske u NSATU misiji, te nakon što je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić u utorak rekao da mu je Sigurnosno-obavještajna agencija dostavila negativan odgovor na pitanje o tome financira li Rusija Milanovićevu predizbornu kampanju, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Ivica Tafra objavio je u petak priopćenje u kojem stoji da "Zoran Milanović djeluje kao istureno političko krilo Putinovih plaćeničkih skupina", prenosi Lika Online.

- Ranko Ostojić mu u tome osobno pomaže, jednako zdušno kao što je svojevremeno pomagao u progonu Gotovine, svim dopuštenim i nedopuštenim sredstvima! Bilo bi dobro da prije iduće rasprave o sudjelovanju Hrvatske u misijama EU i NATO-a vezanim uz Ukrajinu, SOA konačno provjeri barem neke od mnogih navoda Zorana Milanovića - ustvrdio je Tafra.

- Nakon što je izabrala Marka Križaića za svog novog dopredsjednika te institucionalno podržala svoje kandidate za predsjedništvo i nacionalni odbor HDZ-a (Ernest Petry, Jelena Folnović, Vladimir Pleško i Franjo Poljak) Zajednica utemeljitelja politički se očitovala o proputinovskoj politici Zorana Milanovića - rekao je Tafra.

- U svjetlu postupanja Ranka Ostojića, koji je tražio izvješće SOA-e o izjavama ministra vanjskih poslova, Zajednica utemeljitelja predlaže predsjedniku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost hrvatskog sabora da zatraži izvješće SOA-e o „izdajnicima i veleizdajnicima u Hrvatskom saboru“, jer je predsjednik države – koji je korisnik njihovih izvješća – izdajnicima i veleizdajnicima proglasio sve zastupnike koji su podržali ulazak novih članica u NATO savez - dodao je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman".

- Također pozivamo Ranka Ostojića da zatraži izvješće SOA-e o Milanovićevoj izjavi da je hrvatska vlada „kvislinška“ te da odgovori na pitanje što ćemo s predsjednikom države nakon što stigne odgovor sigurnosnih službi? Slobodno neka SOA izvidi i obavijesti javnost je li Milanović notorni kršitelj hrvatskog ustava? Bilo bi zanimljivo vidjeti misli li SOA da je Milanović uključivanjem u parlamentarnu kampanju i odlaskom po potporu na glavni odbor SDP-a izašao iz ustavne pozicije PRRH ili će svojim autoritetom (a na poziv Ranka Ostojića) poništiti takve zaključke i odlike ustavnog suda? - ustvrdio je Tafra.

- Neka Ranko Ostojić, nositelj povelje Carle del Ponte, zatraži i izvješće SOA-e o izjavama PR RH u njegovoj famoznoj „poslanici“ (iz srpnja prošle godine) u kojoj je iznio optužbe za „državni udar“ te se prijetnjama izravno putem medija obratio pripadnicima oružanih snaga najavljujući teror koji i danas provodi čak i nad najviše rangiranim časnicima, s iznimkom onih koji će nakon vojne karijere završiti kao savjetnici u Socijaldemokratskoj partiji! - rekao je Tafra.

- I konačno, s obzirom na to da će idući tjedan sudjelovanje u misijama naših saveznika vezano uz Ukrajinu ponovo biti predmet rasprave u Hrvatskom saboru, neka traži od SOA-e da provjeri Milanovićeve izjave o tome kako su „britanske i američke lobističke skupine“ izvršile nezakonit i protuustavan pritisak na zastupnike da glasuju za potporu europskoj misiji vojne pomoći Ukrajini. Možda su pritiskale i Ostojića ali se on nije dao - dodao je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman".

- I da parafraziramo tekst istaknute kolumnistice Jelene Lovrić, koja je ranih devedesetih pisala hvalospjeve o Titu „koji se čak i za vrijeme najžešćih neprijateljskih ofenziva svakodnevno brijao i time slao političku poruke svojim borcima“, a danas je jednako fascinirana Milanovićem: Za teške optužbe koje je iznosio (a naveli smo samo manji dio) predsjednik RH nije ponudio nikakve dokaze. Niti ih je itko u javnom prostoru tražio. Niti su se tim izjavama bavile sigurnosne službe. Ali njegove izjave obvezuju! Ako ima argumente za svoje tvrdnje, ako su hrvatski zastupnici izdajnici i veleizdajnici, ako na njih nezakonito i protuustavno utječu britanski i američki lobisti, ako je hrvatska vlada kvislinška, što bi nadležne institucije u Hrvatskoj svakako morale provjeriti, onda je dužan preko (Siniše) Hajdaša Dončića pokrenuti opoziv Andreja Plenkovića i smjenu vlade - ustvrdio je Tafra.

- Jer kako to gospođa Lovrić mudro zaključuje: „Svatko mora odgovarati za svoje postupke. Drsko klevetanje predsjednika Vlade, ministara i izabranih zastupnika uznemirava građane i šteti ozbiljnosti i stabilnosti države pa zasigurno ne bi smjelo proći bez posljedica. Ako dokaza o istinitosti Milanovićevih tvrdnji nemaju nadležne institucije, a niti on ni bulumenta njegovih adlatusa koji su mu se u optužbama pridružili, onda je vrijeme za smjenu Zorana Milanovića! - zaključio je Tafra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 16:01