NOVI GRADONAČELNIK

‘HDZ nam je ugasio besplatni gradski internet! Zatražili smo pristupne podatke, nismo ih dobili‘

- Dolaskom ujutro na posao, internetske veze nije bilo ni na jednom gradskom računalu, kaže novi gradonačelnik Oroslavja
Viktor Šimunić
 Željko Hajdinjak/Cropix

Novi gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić napisao je na svojoj Facebook stranici kako je jučer došlo do prekida besplatnog gradskog interneta te da veze nije bilo ni na jednom gradskom računalu. Za tu je situaciju Šimunić optužio bivšu, HDZ-ovu vlast. Tvrdi da su oni prekinuli internet, a nisu im dali pristupne podatke koji su zatraženi.

Šimunićevu objavu prenosimo u cjelosti:

- Daje se na znanje!

Tijekom jučerašnjeg dana došlo je do prekida besplatnog gradskog interneta.

Dolaskom ujutro na posao, internetske veze nije bilo ni na jednom gradskom računalu.

Prošli tjedan smo od bivše vlasti zatražili pristupne podatke za internet, kao i sve ključeve od ormarića. Podatke nismo dobili, internet su prekinuli, a ključevi su danas u jutro doneseni u gradsku upravu.

Projekt koji smo svi skupa platili preko 800 tisuća kuna iz inata je ugašen. Pošto su nam pobrisali bazu podataka, nažalost ni ne znamo tko je sve koristio internet, niti koliko ima korisnika.

Slijedi popis inventara i analiza stanja, a o svemu ćemo vas izvještavati, no nažalost problem zbog kompleksnosti ne možemo riješiti odmah. Molim vas za razumijevanje i strpljenje.

Shvaćam ljutnju i ogorčenost, međutim ovo nije bila moja odluka.

Molim sve koji su uložili svoja sredstva u opremu i koristili besplatni gradski internet da se jave na mail grada: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Viktor Šimunić, gradonačelnik Oroslavja, napisao je .

Podsjetimo, Viktor Šimunić je na lokalnim izborima u svibnju s 1456 osvojenih glasova pobijedio dotadađnjeg gradonačelnika Emila Gredičaka (HDZ, HSU, HSLS) koji je osvojio 1224 glasa.

Kandidat grupe birača Viktor Šimunić, široj javnosti poznat jer je u aferi "Kaj bi ti štel biti?" objavio audio snimku iz koje proizlazi da mu je HDZ nudio protuuslugu u zamjenu za podršku na lokalnim izborima, pobijedio je u drugom krugu izbora za gradonačelnika Oroslavja.

Krajem siječnja u medijima je objavljena snimka razgovora bivšeg predsjednika Krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka te Gredičaka s Šimunićem, tada nezavisnim vijećnikom.

Iz tog razgovora, koji je Šimunić snimio, proizlazi da su Tušek i Gredičak nudili Šimuniću protuuslugu u zamjenu za njegovu podršku na lokalnim izborima.

Šimunić je o cijelom slučaju dao i iskaz Uskoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:35