VIKTOR ŠIMUNIĆ

Novi gradonačelnik Oroslavja objavio što ga je dočekalo: ‘Ugovoreno je 11 pretplata, Grad ima pet zaposlenika‘

Najavio je i da će objavljivati sve podatke te da je napisao da je pred novom vlašću velik posao
Viktor Šimunić
 Facebook

Viktor Šimunić, novi gradonačelnik Oroslavja koji je na lokalnim izborima pobijedio HDZ-ovog Emila Gredičaka, objavio je na Facebooku sažetak svog prvog tjedna na novoj dužnosti.

Među ostalim, napisao je kako ga je dočekalo više od šest milijuna kuna duga te da je pred njim veliki izazov. Izdvojio je i jedan detalj; ugovoreno je 11 pretplata, dok gradska uprava ima 4 zaposlenika i gradonačelnika.

Šimunić je, inače, široj javnosti poznat jer je u aferi "Kaj bi ti štel biti?" objavio audio snimku iz koje proizlazi da mu je HDZ nudio protuuslugu u zamjenu za podršku na lokalnim izborima.

Najavio i da će objavljivati sve podatke te da je pred novom vlašću velik posao.

Šimunićev status niže prenosimo u cijelosti:

- Prvi tjedan prolazi iza mene, posla je puno i idemo korak po korak.

Da vas upoznam s financijskom situacijom u gradu.

Stanje dugovanja na dan 31.05.2021.godine:

• Neplaćeni računi i ostalo: 1.972.526,45kn

• Plaća za svibanj: 105.487,35kn

• Minus na žiro računu: 2.156.012,44kn

• Pozajmica Ministarstva financija: 774.658,39kn

• Leasing: 724.006,77kn

• Dug Državnom proračunu od otkupa stanova: 11.335,12kn

• Nefakturirane narudžbenice (računi koji se očekuju): 324.670,00kn

Dakle dočekao nas je ukupni dug od 6.068.696,52kn, u izračunu nije uračunata otplata kredita za gradski vrtić.

Veliki izazov je pred nama, ljubazno molim sve vas za strpljenje i razumijevanje.

Sve podatke ću javno pokazati, sve će biti transparentno, puno je posla i ne može sve biti riješeno preko noći. Odgovoreno je na sve upite građana, neke stvari smo odmah riješili, neke dogovorili termine početka, izlazimo na teren i rješavamo sve pravovremeno.

Sve što je hitno i neodgodivo rješavat će se odmah, stanje u blagajni je poražavajuće i moramo planski i sukladno mogućnostima rješavati problem jedan za drugim.

Želim uvesti red u svakom segmentu upravljanja našim novcem i na tome radim. Za sad analiziram podatke i odmah rješavam situacije ako je to moguće. Evo samo jedan primjer službenih brojeva i mobitela. Ugovoreno je 11 pretplata, dok gradska uprava ima 4 zaposlenika i gradonačelnika. Zanimljivo je da su dosadašnji „vlastodršci“ nakon korupcijskog skandala koji se dogodio 16.01.2021., desetak dana kasnije produljili ugovore na nekoliko brojeva i uzeli mobitele u vrijednosti 30 tisuća kuna. Tražio sam povrat svih mobilnih uređaja i većina ih je vraćena ovaj tjedan. Pretplate i uređaji nas mjesečno koštaju otprilike 4.000kn, kroz mjesec dana taj iznos će biti srezan na 2.800kn, a s vremenom i niže jer nam trenutne ugovorne obveze ne dopuštaju drastičnije mjere.

I da, predsjednik vijeća i dva zamjenika u ovom mandatu neće imati ni službene mobilne uređaje niti službene brojeve! O svemu ću vas i dalje izvještavati! - napisao je Šimunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:57