KRIZA U GRADU

GRAĐANI VUKOVARA NA KORAK DO IZBORA Sabo i SDP napustili sjednicu, proračun neće biti usvojen

Vukovar, 041113.Sjednica Gradskog vijeca Vukovara.jedna od tocaka dnevnog redua je i izmjena Statuta grada Vukovara.Na fotgrafiji: Zeljko Sabo gradonacelnik Vukovara.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

VUKOVAR - Građani Vukovara na korak su do novih izbora nakon što je u ponedjeljak ujutro na sjednici Gradskog vijeća uoči početka rasprave o proračunu za 2014. godinu SDP-ov gradonačelnik Željko Sabo odlučio povući s dnevnog reda sve točke koje se tiču proračuna te planova i programa pojedinih odjela za sljedeću godinu.

Učinio je to, kako je rekao, zbog najave HDZ-a od prošloga tjedna kako neće prihvatiti njegov prijedlog proračuna, već će pripremiti prijedlog za privremeno financiranje za sljedeća tri mjeseca.

Podsjetimo, HDZ u koaliciji s HSP-om dr. A. Starčević i dojučerašnjim SDP-ovcem Željkom Pinjuhom ima većinu u Vijeću te mogu i donositi takve odluke.

S obzirom na takvu najavu Sabo je povukao svoj prijedlog i napustio sjednicu, a ubrzo su isto to učinili i vijećnici SDP-a. Nakon toga uslijedila je stanka na kojoj će većina odlučiti hoće li nastaviti sjednicu.

U svakom slučaju, Vukovar će u 2014. ući bez proračuna, a ukoliko se on ne usvoji u prvom kvartalu sljedeće godine uslijedit će prijevremeni izbori kao refleksija činjenice da izvršnu vlast čini jedna politička opcija (SDP), dok u predstavničkom tijelu većinu ima druga (HDZ i HSP dr. AS).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:11