NAĐENO RJEŠENJE

Grad Pula je pronašao adekvatni smještaj za stanare samačkog doma, koristit će 11 garsonijera

Garsonijere su u potpunosti opremljene i imaju vlastitu kupaonicu te su primjerene za smještaj dviju osoba

Filip Zoričić

 Duško Marušić/Cropix

Nakon višemjesečnog intenzivnog traženja adekvatnog rješenja za stanare Samačkog doma, Grad Pula pronašao je odgovarajući smještaj, priopćili su iz Grada Pule. Radi se o stambenom objektu privatnog iznajmljivača s 11 garsonijera na području Pomera.

Garsonijere su u potpunosti opremljene i imaju vlastitu kupaonicu te su primjerene za smještaj dviju osoba. Kako bi razgledali prostor Grad Pula je za stanare organizirao besplatan prijevoz do objekta kojem se, od 30 preostalih stanara u Samačkom domu, odazvalo 17 osoba, a 13 je izrazilo želju za smještajem u navedenom objektu.

„Proteklih tjedana intenzivno smo tražili moguće rješenje za ovu vrlo osjetljivu situaciju, jer ipak je riječ o ljudima i oni ne mogu ostati bez krova nad glavom. Sa zadovoljstvom mogu reći da smo rješenje napokon pronašli i vjerujem da će stanari biti zadovoljni, jer kao što sam odmah i rekao, Grad će poduzeti sve kako bi naši građani na vrijeme bili zbrinuti. Ovime smo jedan, potencijalno veliki socijalni problem, riješili na primjeren način“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Temeljem ugovora o najmu, među 30 stanara u prostorima Uljanik Standarda, 16 korisnika koristi zajamčenu minimalnu naknadu od kojih je sedam korisnika zainteresirano da se od prvog svibnja 2022. godine, po cijeni od 1.000,00 kuna po osobi, preseli na drugu lokaciju (Pomer), dok devet korisnika zajamčene minimalne naknade nije suglasno s preseljenjem na ponuđenu lokaciju. Osim korisnika zajamčene minimalne naknade uslugu smještaja u prostorima Uljanik Standarda koriste i umirovljenici od kojih se njih šestero izjasnilo za preseljenje u Pomer.

Za korisnike socijalnih potpora Grada, koji su ujedno i korisnici pučke kuhinje, bit će osigurana besplatna mjesečna autobusna karta. Čišćenje i održavanje prostora organizirat će se putem servisa za čišćenje.

Preseljenje stanara realizirat će se krajem sljedećeg tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:44