SAZNALA KAZNU

‘Gledajte me dok to radim s mužem...‘: Jedva punoljetna Dalmatinka prostituirala se u Zagrebu

Zainteresiranim muškim osobama po cijeni od 70 eura za pola sata i 120 eura za sat vremena nudila je i pružala više spolnih usluga

Ilustrativna fotografija

 M-production/Alamy/Alamy/Profimedia/M-production/alamy/alamy/profimedia

Sto eura kazne mora platiti 19-godišnjakinja s opuzenskog područja koju je zagrebačka policija uhitila zbog prostitucije kojom se bavila na njihovom području. Presudom Prekršajnog suda u Zagrebu proglašena je krivom i kažnjena novčanom kaznom.

Djevojka je od kraja siječnja do polovice svibnja ove godine putem internetske stranice s oglasima u rubrici "osobni kontakti" u aktivnom oglasu naziva "Par_24" oglašavala prodavanje spolnih usluga, stoji u presudi. Za komunikaciju i kontakt navela je tzv. "radni" broj početnih brojeva 099, piše Slobodna Dalmacija.

Potom je zainteresiranim muškim osobama po cijeni od 70 eura za pola sata i 120 eura za sat vremena nudila i pružala više spolnih usluga. U ponudi je bila masaža muškog spolnog organa sa završetkom, tzv. "ručni rad" i promatranje spolnog odnosa između nje i njezinog supruga.

Inspektori Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke uhitili su je i nakon kriminalističkog istraživanja podnijeli optužni prijedlog protiv nje. Kad je zakazana sudska rasprava, pozivi za 19-godišnjakinju vraćeni su sudu s naznakom “nepoznat”.

Stoga je zatražena terenska provjera od Policijske postaje Metković, nakon čega je 19-godišnjakinja nazvala sud i obećala doći. No nije se pojavila ni na trećem zakazanom ročištu pa je ono održano bez nje.

Sud je ovako ponašanje okrivljenice uzeo kao njezino izbjegavanje prekršajne odgovornosti pošto živi na adresi u Zagrebu. Izvršen je uvid u spis i prekršajnu evidenciju za 19-godišnjakinju.

Proglašena je krivom, a sud na strani optužene nije pronašao nikakvih olakotnih okolnosti. Kao otegotne okolnosti uzeo joj je u obzir njezinu raniju prekršajnu kažnjavanost te neodazivanje na sudske pozive i neopravdan izostanak s rasprave, smatrajući da je takvim postupanjem pokušala produljiti trajanje postupka, piše Slobodna Dalmacija.

Određeno joj je 100 eura kazne koju mora platiti u roku jednoga mjeseca po pravomoćnosti presude. Odlukom suda oslobođena je dužnosti naknade troškova prekršajnog postupka jer bi plaćanjem tih troškova bilo dovedeno u pitanje njezino uzdržavanje, naveli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 07:13