INCIDENT KOD ŠIBENIKA

Dva muškarca vrijeđala novinarku tijekom snimanja priloga, jedan je i udario dok je zvala policiju

Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku jednog je osudio na 500 eura kazne, drugi je u pritvoru

Policija, ilustracija

 Mihajlo Maricic/Panthermedia/Profimedia/Profimedia

Dok je jučer prijepodne u Rakovu selu u Dubravi nadomak Šibenika novinarska ekipa snimala prilog za emisiju, jedan je žitelj napao novinarku. Zbog toga je na mjestu obračuna intervenirala policija koja je 62-godišnjeg muškarca odvela u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

U konačnici je kazneno prijavljen za prisilu prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 27. prosinca oko 10 sati u Rakovom selu u Dubravi kod Šibenika za vrijeme dok su snimali prilog za emisiju, 62-godišnjak verbalno napao zaposlenicu medijske kuće, 52-godišnju novinarku, i spriječio je u obavljanju njenog posla. Nakon toga je novinarku udario po ruci u trenutku dok je pozivala policiju. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečen je i 32-godišnjak koji je u nazočnosti policije vrijeđao 52-godišnju novinarku - kažu iz PU šibensko-kninske.

I dok se stariji tek treba suočiti s krajnjim pravorijekom jer je tek kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku, 32-godišnji muškarac koji je novinarku vrijeđao već je čuo svoju kaznu. Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku ga je pravomoćno osudio na 500 eura novčane kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:35