ŠKOLA U KORENICI

Fuchs traži suspenziju ravnatelja kojeg se sumnjiči za bludničenje

ZAGREB - Ministarstvo obrazovanja zatražilo je od Školskog odbora da Boška Lončara hitno suspendira s dužnosti ravnatelja, a nakon što je sud u Gospiću potvrdio navode iz napisa u Jutarnjem listu u kojima stoji da se Lončara sumnjiči za bludničenje nad djetetom. Naime, Školski odbor imenovao je prije mjesec dana Lončara za ravnatelja iako su svi u tom kraju znali da ga čeka suđenje.

Poruke u mobitelu

Ništa protiv te odluke nije imalo ni nadležno Ministarstvo obrazovanja koje je sada ipak zatražilo od Školskog odbora da Lončara hitno suspendira. Kaznenu prijavu protiv Lončara u kolovozu prošle godine podnio je otac djevojčice nakon što je na njezinu mobitelu pronašao lascivne poruke koje joj je slao tadašnji profesor tjelesnog odgoja.

Povjerenje župana

U istrazi je pronađeno dovoljno dokaza da se Lončara okrivi za blud nad djetetom. Djelo je, sumnja se, počinjeno u razdoblju od početka do kraja 2009. Glavna rasprava zakazana je za 31. ožujka.

Sve to Lončara nije spriječilo da se natječe za mjesto ravnatelja škole u Korenici.

Dobro upućeni tvrde kako je upravo Lončar bio kandidat od povjerenja ličko-senjskog župana Milana Jurkovića. Natječajnoj dokumentaciji Lončar je priložio rješenje suda u Gospiću iz prosinca 2010. u kojem stoji kako protiv njega nije podignuta optužnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:53