SHOW U PARLAMENTU

FOTO: 'RADIO SAM PO TERENU...' Kerum se konačno pojavio u Saboru i objasnio zašto ga nije bilo godinu i pol dana

 CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) i splitski gradonačelnik Željko Kerum jutros se, nakon više od godinu i pol, kao što je i najavio, pojavio u Hrvatskom saboru.

„Došao sam u Sabor jer sad imamo Klub zastupnika i imat ćemo veće mogućnosti za funkcioniranje, priču, razgovore i raspravu“, izjavio je uoči saborske sjednice Kerum koji je u petak, zajedno sa sestrom Nevenkom Bečić istupio iz zajedničkog kluba HDZ-a te s, iz HDZ-a izbačenom Jadrankom Kosor, osnovao zastupnički klub.

Dosada, kazao je novinarima, nije imao mogućnost komentirati točke dnevnog reda, ali će ga se od sada u Saboru viđati „uglavnom stalno“.

Poručio je kako je za vrijeme dok nije bio u Saboru, radio na terenu.

Podsjećajući na svoju kandidaturu za gradonačelnika Splita na predstojećim lokalnim izborima, kao i na kandidaturu svoje sestre Nevenke Bečić za županicu Splitsko-dalmatinske županije, Kerum je rekao kako su oni „napravili velike stvari za Split“ te da prema anketama vode.

Upitan o svojoj nedavnoj izjavi da će u prvom krugu pobijediti, Kerum je rekao kako je to rekao „u šaljivom tonu“ jer, dodao je, u prvom je krugu teško pobijediti s obzirom na to koliko je kandidata.

„Po anketama, praktički je situacija ista kao i 2009. godine. Ista meta isto odstojanje: Kerum-SDP-HDZ. Takva vam je situacija u Splitu“, poručio je Kerum.

Sat i pol nakon što je došao u Sabor Kerum je napustio sabornicu, objasnivši medijima kako ima drugih obveza.

„Nakon izbora ću dolaziti, a ako procijenim da neću stizati na sjednice onda imam rezervnu varijantu, drugog zastupnika da me zamjeni“, kazao je Kerum pojasnivši kako bi ga u tom slučaju zamjenjivao profesor Petroslav Sapunar.

Zamjena će se, najavio je, morati naći i za njegovu sestru Nevenku Bečić ako pobijedi na izborima za županicu Splitsko-dalmatinske županije, jer u tom slučaju neće moći više biti saborska zastupnica.

U jutrošnjoj saborskoj raspravi Kerum niije sudjelovao jer je, kazao je, poslušao savjet kolegica iz kluba, da izmjene zakona o šumskom reprodukcijskom materijalu, nisu njegovo područje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:38