ČETVRTI DAN >>>>TRAGA ČAK 160 LJUDI

FOTO Potraga za Antonijom: Pas tragač pokraj jezera Brljan pronašao ženske gaćice?

U potrazi sudjeluje 160 osoba. Tahograf potvrdio: Paravinja je kamion zaustavio na mostu iznad Krke
Jezero Brljan, 300611.Treci dan potrage za tijelom Antonije Bilic oko jezera Brljan na rijeci Krki izmedju Oklaja i Kistanja i oko hidro centrale Miljacka. U potrazi sudjeluje oko 160 policajaca i HGSSNa slici: pripadnici HGSS-a sa psima pretrazuju podrucje oko mosta preko Krke na Brljanu sa kojeg je Dragan Paravinja navodno bacio tijelo Antonije Bilic.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

NOVO>>>>>>>>> 17:14 - Današnja pretraga terena završena je u 16.00 sati, ali tijelo nestale Antonije Bilić nije pronađeno. U javnost je procurila informacija da je pas tragač Hrvatske gorske službe spašavanja pokraj Brljana pronašao ženske gaćice koje su poslane u Zagreb na vještačenje, ali iz policije to nisu htjeli potvrditi ni demantirati, piše 24 sata.

- Pretragom tolikog područja pronalazi se velik broj odjevnih i drugih predmeta, a oni koji bi po svojim karakteristikama mogli imati ikakve veze s nestalom Antonijom izuzimaju se i nose ne na prepoznavanje obitelji. Tek tada te predmete šaljemo na vještačenje. Ne mogu govoriti o pojedinim predmetima, osim da se ni jedan od do sada pronađeni ne dovodi u vezu s nestalom maloljetnicom - rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

13:54 Hrvatski istražitelji sutra će ponovno obaviti još jedan obavijesni razgovor s Draganom Paravinjom, javlja Dnevnik.hr. Informaciju je službeno potvrdila i glasnogovornica Ministarstva pravde BiH Marina Bakić koja ističe kako optužbe koje terete Paravinju u BiH ne moraju čekati već BiH može osumnjičenika izručiti Srbiji ili Hrvatskoj.

ZAGREB, ŠIBENIK - Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zatražilo je od Bosne i Hercegovine izručenje Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubojstvo Antonije Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja.

Osim toga, Paravinja je u Hrvatskoj osumnjičen i za pokušaj silovanja 25-godišnje autostopistice kod Omiša u lipnju prošle godine.

Tahograf potvrdio: Paravinja je kamion zaustavio na mostu iznad Krke

Istodobno, u nastavku intenzivne potrage za 17-godišnjom Antonijom Bilić od ranog se jutra pretražuje područje riječnog korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema manastiru Krka i dalje prema Roškom Slapu.

Osim tog područja koje se pretražuje od ponedjeljka, potraga će se tijekom dana proširiti i na akumulacijsko jezero pokraj mjesta Štikada kod Gračaca.

Ronioci i pripadnici slovenske vojske i specijalaca uređajem sonar pretraživat će to akumulacijsko jezero nakon što je tahografa iz kamiona kojeg je vozio Dragan Paravinja pokazao da je on, osim kod mosta preko Krke, duže zastajao i na tom području.

POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ: Reporteri Jutarnjeg u akciji, sve o potrazi i uhićenju Dragana Paravinje pročitajte OVDJE

U pretrazi sudjeluje oko 160 osoba, veći broj pripadnika policije, među kojima preko 30 ronioca, te preko 15 pripadnika Gorske službe spašavanja sa psima.

Svi do sada pribavljeni podaci, kao i snimke bespilotnih letjelica se detaljno pregledavaju i analiziraju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:42