GOSPODIN ZASTUPNIK

Evo nove imovinske kartice Ive Sanadera: Ima manju plaću i grob

 Damjan Tadić/Cropix

ZAGREB - Prema novoj imovinskoj kartici Ive Sanadera koja je danas stigla u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa , Sanader je u proteklih 16 mjeseci od kada je otišao s mjesta premijera, povećao dio ušteđevine, postao je suvlasnikom dvije tvrtke u Zagrebu te većinski vlasnik firme u Austriji, a kupio je i jedno grobno mjesto.

Prema priloženoj kartici Sanader ima po 47,5 posto udijela u firmama Alia savjet d.o.o. i Perbujac d.o.o. Za obje tvrtke navodi se sjedište u Zagrebu, Za svaku od firmi piše iznos nominalne vrijednosti od po 142.500 kuna.

Uz to, ima i 95 posto vlasništva firme Prima Cons Gmbh iz Insbrucka u Austriji, u nominalnoj vrijednosti od 33.250 eura.

Kako se radi o udijelu vlasništva iznad 25 posto, Sanader je za vrijeme dok je saborski zastupnik prenio prava u tim firmama na povjerenika, ali se ne navodi tko je to.

Kao izvor sredstava za te tvrtke navodi se prihod od samostalne djelatnosti i nasljedstvo, što se tiče ušteđevine, u prijašnjoj kartici iz srpnja prošle godine, pisalo je da ima ušteđenih 120 tisuća kuna i 105.500 eura. Sada, pak, se navodi da ima 280.000 kuna, ali zajedno sa suprugom te samo on 25.000 eura, a ponovno navodi i ušteđevinu od 105.500 eura dobijenu nasljedstvom.

Po kartici, plaću od rujna prošle godine prima samo u firmi Alia savjet d.o. i to 180.000 kuna neto na godišnjoj razini. Isplaćen mu je i bonus od dobiti tvrtke od 205 tisuća kuna.

Uz to, navodi i neredovite honorare, ukupno 30.000 kuna godišnje te 25.000 USD za predavanja na Sveušilištu Columbija u New Yorku.

Kao nova nekretnina navodi se grobno mjesto u Zagrebu, u suvlasništvu sa suprugom, kupljeno od samostalne djelatnosti i nasljedstva. Nije navedena njegova vrijednost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 11:13