POVUĆI ĆE RJEŠENJA

DRŽAVNI INSPEKTOR MIKULIĆ NAKON SASTANKA O ZATVARANJU RESTORANA 'Inspektori već sutra idu u sve te lokale. Ako ispunjavaju uvjete, mogu opet raditi'

 
Andrija Mikulić
 Davor Pongračić / CROPIX

U podne se održao sastanak u Državnom inspektoratu nakon kojeg bi trebalo biti jasno kako ugostitelji mogu raditi tijekom koronakrize. Očekuje se da će objekti koje su inspektori zatvorili zbog izdavanja hrane pred restoranima uskoro biti otvoreni.

- Sutra će tijekom jutra inspektori Državnog inspektorata otići na lokacije gdje su davane zabrane rada, provjerit će uvjete, ako ih objekt ispunjava donosit će se rješenja o obustavi postupaka i ugostiteljski objekti će moći raditi temeljem naputaka epidemiologa i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Od sutra ugostiteljski objekti koji su zatvoreni moći će početi s ugostiteljskom djelatnosti u smislu pripreme i dostave hrane - kazao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

- Na 30 dana je bila mjera iz razloga što je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku 19. ožujka na 30 dana zabrane obavljanja određenih djelatnosti u kojima je bila ova. Postupali smo temeljem te odluke i drugih zakonskih oblasti.

Da se u zadnja dva dana zatvorilo 30 objekata to nije istina. 19. kada je donesena odluka 20. se krenulo u izvršenje kontrole te odluke, i ona je donesena kod onih koji se nisu pridržavali epidemioloških mjera - kazao je Mikulić.

Oni koji ispune uvjete donijet će se odluke o obustavi postupaka protiv tih objekata i moći će raditi na pripremi hrane, kazao je.

- Postupali smo temeljem odluke Stožera i drugih zakona. Nekima i noćas istječe 30 dana, ali i ako im ne istječe, ako sutra tijekom dana ispune 11 uvjeta HZJZ-a, donijet ćemo rješenje o obustavi postupaka i moći će normalno raditi na pripremi i dostavi hrane - kazao je.

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je upute ugostiteljima, a možete ih pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:22