NEZAVISNI ZASTUPNIK

Don Grubišić: 'Kandidirat ću se za predsjednika'

Zagreb, 140612.Markov trg.Sabor.Nastavak sjednice sabora na kojem je Arsen Bauk iznio prijedlog.Na slici: Don Ivan Grubisic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

- Teško se odlučujem za na neke stvari. Meni titula, pa i predsjednika države, ne znači mnogo. Ja sam u godinama, ali radi naroda trebalo bi pomrsiti račune onima koji računaju na pobjedu te vidjeti je li narod spreman na promjene. Još sam rezerviran prema kandidaturi, ali to ne znači da o njoj ne mislim. Nisam čovjek naglih poteza. Ako se odlučim, a svi su izgledi za to da se kandidiram za predsjednika Republike, i to radi dobrobiti hrvatskog naroda, rekao je u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva don Ivan Grubišić.

- Mnogi čekaju zadnji čas za predaju lista. To za mene nije dobro. Ja sam nezavisni zastupnik i moram prikupiti 10.000 potpisa, rekao je te dodao da se nada da hoće jer svakodnevno prima upite oko toga te mu građani iskazuju podršku.

- Ako se kandidiram i pobijedim, zalagat ću se za građansku (demokratsku, pravnu i socijalnu) i etičku državu. Svi problemi proizlaze iz rupe uništenog morala. Dat ću zadnji atom snage za Hrvatsku, uvjeren je.

Predsjednika Ivu Josipovića iznimno cijeni, no ne vidi njegov uspjeh.

- U prvom dijelu mandata nastojao se nikome ne zamjeriti. To nije dobro, morao se drugačije postaviti pa makar se i zamjerio, smatra don Grubišić.

Svaka tri mjeseca Grubišić na račun dobije 104.000 kuna za rad kao neovisni zastupnik u Saboru. Uz to dobiva i plaću. Potrošio je jako malo i novac mu stoji na računu.

- Velika politička stranka dobije svaka tri mjeseca 4 milijuna kuna. Puta 4 na godinu puta 4 godine to su silni milijuni (64 milijuna kuna za četiri godine). Troši se na večere, domjenke i drugo. Za svaki dan Saboru, radi ili ne, daje se 260.000 kuna. Zar te silne milijune dane za politički rad nismo mogli potrošiti za zapošljavanje, napose mladih, za poticaje u poljopriovredi?, pita se zastupnik Grubišić.

- Ako se budem kandidrao za predsjednika Republike onda ću trošiti novac koji sam dobio od Sabora za politički rad, a koji sam već rekao da stoji na računu, a ima ga negdje oko 270.000 kuna, najavio je odakle će trošiti na kampanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:32