PODUZETNI POLITIČAR

NOVI ŽIVOT DON IVANA GRUBIŠIĆA 'Dobio sam u koncesiju 200.000m2 zemlje, gradit ću bazene'

Saborski zastupnik i nesuđeni predsjednički kandidat kaže da 'tko kuca, otvorit će mu se'
 Tom Dubravec/Cropix

Saborski zastupnik i nesuđeni predsjednički kandidat Ivan Grubišić dobio je od Ministarstva poljoprivrede koncesiju na čak 200 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u mjestu Kučine nadomak Splita, gdje ima plan izgraditi 'Nacionalni centar socijalne skrbi i duhovne potpore'. Radi se o hospiciju, staračkom domu, centru za zdravstveni turizam i prateće rekreativne sadržaje, a projekt uključuje otvorene i zatvorene bazene, piše T portal .

Grubišić je potvrdio vijest o koncesiji i kazao da se ona odnosi 'na neodređeno vrijeme'. Nositelji su njegova Hrvatska akademska udruga (HAU) i Savez za građansku i etičku Hrvatsku, iako sam Savez više zapravo ni ne postoji jer su se sva njegova tijela raspala prije godinu dana. S Grubišićem su se rastali svi njegovi saborski zastupnici te županijski i gradski vijećnici, a funkcije je preuzela udruga koju vodi Grubišić.

Ministarstvo poljoprivrede je koncesiju na zemljište dodijelilo u kolovozu prošle godine, dva mjeseca nakon što je Grubišić ušao u koaliciju s SDP-ovim gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom. Potporu za projekt navodno su mu obećali i lokalni HDZ-ovci iz Splitsko-dalmatinske županije i Grada Solina. Oni su navodno obećali novac za tehničku dokumentaciju, no ovih dana odlučili su da ipak neće mijenjati urbanističke planove i da će prostor u Kučinama biti rezerviran za ptice pjevice, piše T portal.

'Tko kuca, otvorit će mu se! Ja ne gradim za sebe, nego za narod', najavio je umirovljeni svećenik opisujući svoj poduzetnički projekt.

Grubišić je, inače, novinare sazvao kako bi objasnio svoje razloge odustajanja od kandidature za predsjednika države. Kaže da su se u sve umiješale tajne službe i sumnjivi stranački ljudi te da su ga na utrku nagovarali sumnjivi ljudi, između ostalih i oni s hrpom problema s pravosuđem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:27