VELIKA AKCIJA

Djeca ‘najmlađeg‘ grada u Hrvatskoj okupila se na Danu mladih, cilj je pojačati aktivnost

Među brojnim vježbačima bili su i mladi iz Gimnastičkog kluba GymSolin, Košarkaškog kluba Solin, Rukometnog kluba Petason Vranjic...

Djeca na Danu mladih u Solinu

 Mario Podrug, MINTS

Više od 100 djece i mladih u demografski je najmlađem gradu u Hrvatskoj - Solinu sudjelovalo na Danu mladih u sklopu Europskog tjedna sporta. Trenerski tim vodećeg – sportsko edukativnog projekta Aktivne Hrvatske pod vodstvom Lukrecije Dragić i Drage Pezića odradio je jednosatni trening u nedavno obnovljenom Parku Širina. Radionicu mentalnog treninga vodila je pak psihologinja Dajana Čopec iz Mentalnog treninga.

“Drago mi je da smo u Solinu na Danu mladih. Hrvatska je jedna od 40 zemalja Europe koje provode Europski tjedan sporta. Ovaj događaj je jedan od sedam nacionalnih aktivnosti u ovom tjednu. Na tragu svih ulaganja koje provodi Ministarstvo turizma i sporta I ovakve tzv. soft aktivnosti su itekako važne kako bi što veći broj građana potaknuli na aktivnost!” – izjavio je Tonči Glavina, Državni tajnik u MINTS.

image

Djeca na Danu mladih u Solinu

Mario Podrug, MINTS

Kroz cijeli mjesec rujan brojni projekti u Hrvatskoj, a posebno Aktivna Hrvatska, organiziraju treninge mladih diljem zemlje kako bi ih potakli na promjenu životnih navika te povećanu brigu za zdravlje.

“Izuzetno mi je drago da smo Dan mladih obilježili upravo u demografski najmlađem gradu u Hrvatskoj, našem Solinu. Kao grad prijatelja djece i obitelji, ovo je najbolje mjesto za obilježavanje ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta. Divno je vidjeli ovoliko velik broj djece I mladih koji su se odazvali pozivu Ministarstva turizma I sport ate Aktivne Hrvatske. S obzirom na ne tako dobre statistike koje ne idu u prilogu aktivnosti mladih u Hrvatskoj, stalno je potrebno naglašavati koliko je važna redovna tjelesna aktivnost!” – izjavio je Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Grada Solina uz čiju se podršku projekt i održao.

Među brojnim vježbačima bili su i mladi sportaši iz Gimnastičkog kluba GymSolin, Košarkaškog kluba Solin, Rukometnog kluba Petason Vranjic, ali i učenici osnovnih škola Kraljice Jelene te Don Lovre Katić iz Solina. Pozivamo roditelje da iskoriste još uvijek lijepo vrijeme te provode što više vremena provode aktivno na zraku.

image

Menfestacija u Solinu

Mario Podrug, MINTS

Divno je vidjeti ovoliko broj mladih ljudi, sportaša i rekreativaca koji već sad u svojoj dobi razumiju koliko je važna redovna tjelesna aktivnost!” – izjavio je kineziolog Drago Pezić. On je trening u Solinu vodio zajedno s kolegicom Lukrecijom Dragić koja je dodala: “Ponovno apeliram na roditelje da obrate pozornost na to da djeca budu aktivna najmanje 120 minuta u danu, a također da ista minutaža ne pređe ono vrijeme koje provode na elektronskim uređajima!” Program u Solinu je vodila ambasadorica Aktivne Hrvatske Renata Sopek.

Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta Podravka, koja kontinuirano ulaže u unapređenje i razvoj nutritivno adekvatnih proizvoda koji potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu potrošača pripremila je poklone za vježbače. Hidraciju osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening te MG Mivela. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, Mentalni trening, Definicija Hrane i Falkensteiner Resort Punta Skala te Bluesun hoteli.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Posljednjih godina Tjedan se u svakoj državi obilježava istovremeno, u razdoblju od 23. do 30. rujna, a ove godine održava se njegovo deveto izdanje. Glavna poruka kampanje Europski tjedan sporta je „#BeActive“. Ovom porukom potiče se građane da se bave tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:54