MILANOVIĆ VS. BANOŽIĆ

‘Da se predsjednik ne bavi osobnim obračunima, možda bi znao da je Crna Gora u NATO-u već 5 godina‘

Nemam vremena za odgovaranje na osobne uvrede i blaćenja Zorana Milanovića, niti to više želim, napisao je na Facebooku ministar Banožić

Mario Banožić i Olivera Injac

 Facebook/Mario Banožić

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti polaganja prisege 33. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni '123. brigade HV-a' u Požegi. Nakon toga je dao izjavu novinarima u kojoj se osvrnuo na svoje dvije godine na Pantovčaku, a novinari su ga pitali i o širenju NATO-a.

"U NATO se ulazi po političkim kriterijima. Ajmo dosta. Sutra će ući u NATO neka država, recimo Crna Gora... Ja kad nekoga primam u obitelj, želim znati tko je to. BiH u NATO-u? Kako u ovoj situaciji? Nećete ući nikad u NATO ovakvi", rekao je.

Novinari su ga pitali i planira li komunicirati s ministrom obrane Banožićem. Milanović je rekao da je Banožić "paž i potrčko".

"Ja da razgovaram s ministrom obrane? Dok god se bude ponašao kako se ponaša, vidimo da krši odluke komisije, bit će tamo gdje mu je mjesto. S ministrom se može ako hoćete raditi, ovako ne. Banožić vjerojatno sad kupuje zavjese i jastučiće za svoj stan... Plenković mora narediti svom slugi da lupi petama i provede zakon. Što ćemo, čekati DORH? Pa njima trebaju godine da ispitaju nekoga u istrazi. Ja sam odmah bio u DORH-u kad je priveden Saucha, davao iskaz tri sata. Kakve ja veze imam sa Sauchom? On nije bio ministar. To što Banožić radi, to je kriminogeno ponašanje. Evo ja ću vojnicima isplatiti 30.000 kuna, imam ih. Je li to rješenje?", rekao je.

Odgovor ministra Banožića predsjedniku Milanoviću stigao je u popodnevnim satima putem Facebooka.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

'U iznimno složenoj sigurnosnoj situaciji u Europi, koja iz dana u dan postaje sve ozbiljnija, nemam vremena za odgovaranje na osobne uvrede i blaćenja Zorana Milanovića, niti to više želim. Ako on nema pametnijeg i važnijeg posla, ja imam.

Da se ne bavi osobnim obračunima, možda bi znao da je Crna Gora u NATO-u već 5 godina.

Pozdrav svima s Minhenske sigurnosne konferencije na kojoj sudjelujem nakon sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu', napisao je u statusu Banožić te pozirao sa crnogorskom ministricom obrane Oliverom Injac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:18