NOVI STRAVIČNI DETALJI

Cvetka Simića zvjerski su mučili i prije smrti!

Operativci iz Heinzelove ulice pri prvom dolasku na mjesto pronalaska Simićeva trupla odmah su znali o kome se radi, iako je na popisu nestalih veći broj osoba
 MUP/Cropix

ZAGREB - Dok iz MUP-a i dalje službeno poručuju da tragaju za glavom i šakama ubijenog dilera Cvetka Simića , kriminalisti zagrebačke policije u suradnji s nadležnim odjelima SOA-e i stručnjacima specijaliziranih institucija izradili su tzv. psihoprofile osoba koje su zvjerski izmasakrirale tijelo tog beogradskog kriminalca.

Željeli se osvetiti?

Radi se o najmanje dvije osobe, sociopatološkim individuama potpuno lišenih empatije.

Nove stravične detalje iz istrage Jutarnji list doznao je prošlih dana u razgovorima s policijskim službenicima izravno uključenima u istragu. Naime, način na koji su odrezane noge žrtve upućuje da je izvršitelj tog bizarnog čina odličan poznavatelj ljudske anatomije. Na ranama je obdukcijom uočen mali broj reznih poteza, a reznim alatom precizno su izbjegnute kosti i zglobovi. Počinitelj je sigurno već komadao tijela i moguće je da se radi o mesaru.

Novost u odnosu na već poznate elemente u istrazi ubojstva Cvetka Simića jest i da su na njegovim naknadno pronađenim odrezanim nogama uočene rezne rane koje su mu zadane za života. To nedvojbeno navodi na zaključak da su ga počinitelji zvjerski mučili prije smrti i komadanja. Sudeći po tome, Simić je znao nešto što su ubojice htjele pošto poto doznati ili su ga mučili iz osvete.

Ovo potonje je manje vjerojatno ako uzmemo u obzir njihovu hladnokrvnost i pragmatičnost. Činjenica da glava i šake Cvetka Simića nisu pronađene u Jarunskom jezeru mogu značiti da su ostavljene negdje drugdje ili dostavljene nekome tko bi iz te okrutne geste nešto trebao zaključiti.

Identifikacija ostataka

To pobija tezu da su počinitelji htjeli onemogućiti identifikaciju ostataka tijela.

Detalj koji bi mogao biti znakovit jest da su operativci Odjela krvnih delikata iz Heinzelove ulice, prvim dolaskom na mjesto pronalaska Simićeva trupla odmah znali o kome se radi, iako je na popisu nestalih bio veći broj osoba. Jesu li već tada znali kome je odrezana glava ne može se službeno doznati u MUP-u.

Watson otkrio što je radio uoči nestanka

Službenici hrvatske SOA-e u suradnji sa srpskim kolegama iz BIA-e (Bezbednosno izveštajna agencija) uspjeli su djelomično rekonstruirati kretanje i kontakte beogradskog dilera Cvetka Simića uoči njegova nestanka. U tom poslu SOA se koristi informatičkim sustavom Xanalys Link Explorer (aplikacija popularno zvana Watson). Dozvole ulaska u sustave pružatelja telekomunikacijskih usluga, banaka, cestovnih koncesionara i drugih institucija omogućavaju sigurnosnim agencijama izuzetnu brzinu u “matchingu” osoba po brojnim kriterijima. ( D. Butorac)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 00:31