SREĆA U NESREĆI

ČOVJEK SA DEVET ŽIVOTA Mladić (25) slomio je vrat, dobio četiri srčana, upalu puća i na kraju rak

 YouTube

Upoznajte Matthewa Hawksleya, čovjeka sa devet života. Taj mladić u svojih je samo 25 godina prošao kroz čitav niz životnih drama i prevario smrt čak osam puta. Slomio je vrat i preživio, dobio je četiri srčana udara, zlatni stafilokok, upalu pluća, a potom su mu otkrili rak.

Sada živi svoj 'deveti život' i za sebe kaže da je najnesretniji čovjek kojeg zna, no opet, Britanac koji ima najviše sreće jer se nakon svega uspješno oporavio.

Čudesni oporavak prvi put je doživio nakon što je u lipnju 2011. godine na putovanju u Irskoj sa prijateljima otišao plivati u moru. Nije bio svjestan da je voda plitka te je skočio na glavu, udario u oštre stijene i slomio vrat. Od šoka je dobio srčani udar, su mu se pluća počela puniti vodom. U narednih 30 minuta spasioci su ga oživljavali četiri puta. Liječnička ekipa ga je držala na životu dok nisu stigla kola hitne pomoći s kojima je odvežen u bolnicu.

Matthew Hawksley s djevojkom

Pet tjedana proveo je u komi i proveo mjesece u bolnici oporavljajući se. No, njegovim nesrećama tu nije bio kraj. U bolnici je zaradio po život opasan zlatni stafilokok i upalu pluća. Preživio je i to, i unatoč liječničkim prognozama da nikada neće hodati niti govoriti, nakon nekoliko mjeseci stao je na noge.

Nedugo nakon što je pušten iz bolnice, otkriven mu je rak testisa. Nakon operacije, nalazi su pokazali da su zloćudne stanice uspješno odstranjene.

- NIkada nisam pao u depresiju, niti sam bio uzrujan. Morate se s time nositi. Dugujem puno onima koji su mi spasili život. Kada sam se probudio bio sam potpuno paraliziran. Vidio sam samo crno-bijele oblike i mogao sam komunicirati samo treptanjem i plaženjem jezika. Mojoj obitelji su rekli da vjerojatno više neću moći govoriti te da ću ostatak života provesti u kolicima. Izgledi za to su bili vrlo realni. Nakon nekoliko mjeseci sam prohodao, a onda sam saznao da imam rak. To je bio veliki udarac. No ne smijete si dopustiti da se predate. Treba ustati i nositi se sa situacijom - rekao je Matthew koji se priprema za triatlon kojim želi pomoći oboljelima od tumora i ozljeda kralješnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:48