THOMAS I LEFTY

OD KALIFORNIJE DO NEW YORKA Gura divovski testis kako bi upozorio na rak

 ballpush.org / ballpush.org

SANTA MONICA Amerikancu Thomasu Cantleyju (31) 2009. dijagnosticiran je rak testisa. Iako se karcinom već proširio na limfne čvorove, zahvaljujući ranom otkrivanju, Cantley je izliječen i u remisiji je već četiri godine.

Ponukan neugodnom iskustvom, odlučio je podići svijest o ovoj bolesti te naučiti muškarce kako prepoznati simptome. Rak testisa, koji najviše pogađa muškarce u dobi od 13 do 35 godina, izlječiv je u 99 posto slučajeva kod ranog otkrivanja.

Kako bi skrenuo pozornost medija, odlučio se za neobičan pothvat – guranje umjetnog testisa promjera 180 centimetara, od Kalifornije do New Yorka, piše Metro. Progurat će testis kroz 11 gradova i usput nagovarati muškarce da redovno 'provjeravaju mošnje' te da se ne zatvaraju u sebe otkriju li da su bolesni. 'Kad su meni dijagnosticirali rak, nismo htio razgovarati o tome. Istisnuo sam sve iz života', prisjeća se Thomas.

Džinovska lopta dobila je ime Lefty, u čast lijevog Thomasovog testisa koji je kirurški odstranjen zbog karcinoma. Thomas je na put krenuo 3. rujna iz Santa Monice i do sad je prevalio nešto više od 730 kilometara. Preostaje mu još nekih 4.500 kilometara, a detalje njegovih avantura s divovskim testisom po cestama Amerike, možeš pratiti na blogu ballpush.org

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:17