SUDSKA PARNICA

Antun Vrdoljak: Ja sam član Olimpijskog komiteta. To je više od kardinalskog čina u Vatikanu

Kardinali predstavljaju samo Crkvu, a M00 204 zemlje svijeta, ustvrdio je Antun Vrdoljak
 DRAGO SOPTA/CROPIX

ZAGREB - U sudskoj parnici koju je pokrenuo protiv novinara Jutarnjeg Jurice Pavičića, Antun Vrdoljak se usporedio s kardinalima Svete rimske crkve.

‘Vrlo ugledan čovjek’

- Ja sam vrlo ugledan čovjek, ja sam, između ostalog, i osnivač Hrvatskog olimpijskog odbora i danas sam i član Međunarodnog olimpijskog komiteta, a to je u rangu barem kardinalskog čina u Vatikanu, mada kardinala ima preko 200, a članova MOO ima 70, s tim da kardinali predstavljaju samo Katoličku crkvu, a MOO 204 zemlje svijeta - ustvrdio je Vrdoljak. On je svoju “inkardinaciju” u HHO-u usporedio s uzvišenom službom u Katoličkoj crkvi, a svećeničke titule s činovima u vojsci. Kardinalska služba, poznato je, ima počasni karakter, i ne simbolizira moć, pogotovo ne onu koju joj pridodaje Vrdoljak - gospodara života i smrti.

Veliki imitator

Vrdoljakova usporedba s činovina bila bi primjerenija da se na sudu proglasio velikim inkvizitorom ili čuvarem Svetog grala, što je neko vrijeme i bio, ali ne u Olimpijskom odboru, nego na javnoj televiziji. Vrdoljakova nabožnost dobro prolazi kod sudaca (većinu postupaka za klevetu dobio je), ali i kod Crkve jer ga spominju kao mogućeg direktora “religijske televizije” koju, navodno, pokreće svećenik Zlatko Sudac, po činu veliki imitator...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:53