NIJE NEGO

Vladimir Šeks: Suradnja HNB-a s HDZ-om mora biti elastičnija

Šeks tvrdi da suradnje HNB-a i vladajućih mora biti te da nema ništa od prijevremenih izbora. Potpredsjednik Sabora tvrdi i da Rohatinski nije isto mislio i rekao
 Goran Mehkek/Cropix

OSIJEK - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u nedjelju je u Osijeku ocijenio kako izjava Željka Rohatinskog da "ako iza napada na HNB stoji Vlada i HDZ suradnja nije moguća" nije baš tako tvrdo postavljena od strane guvernera Hrvatske narodne banke.

Rez će osjetiti najbogatiji

- Treba biti suradnje s vladajućom strankom i koalicijom na vlasti i ona mora biti malo elastičnija i bolja te s manje žaoka - slikovito se osvrnuo Šeks. Na upit ima li Vlada čvrstine za teške i bolne rezove Šeks je kazao kako ima jer se samo tako može rješavati gospodarska situacija i prevladati kriza.

- Trebaju ih svi osjetiti, a posebno i najviše ih moraju osjetiti najbogatiji - poručio je Šeks. Rekao je i da se HDSSB svojim zadnjim potezima i napadima na HDZ i Vladu svrstava u orkestar onih koji traže prijevremene parlamentarne izbore. - SDP, HNS i IDS smišljaju taktiku potpuno otvoreno, što je s njihova političkog stajališta potpuno legitimno, da sruše ovu Vladu i da sazovu prijevremene izbore. Netko je u HDSSB-u vidio da potkiva konja pa je također digao nogu. On se priključio sada tom orkestru smatrajući da će uspjeti stvoriti političku situaciju za izazivanje prijevremenih izbora - rekao je.

Nema prijevremenih izbora

Prijevremenih izbora prema Šeksu neće biti jer je vladajuća koalicija stabilna i ima potrebnu većinu u Saboru. - Potkivačima konja i drugim žabama možemo poručiti: uzalud vam trud HDSSB-ovi svirači - zaključio je na kraju Šeks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:54