PRIAJTELJSKO UPOZORENJE

Šeks Rohatinskom: Odnos s HDZ-om mora biti elastičniji i s manje žalaca

Osijek, 140310.Potpredjednik Sabora Vladimir Seks odrzao je konferenciju za tisak vezano uz nedavne novinske natpise o njemu te odnosu s vrhom HDSSB-a. Na slici: Vladimir Seks i ministar branitelja Tomislav Ivic (lijevo).Foto: Igor Sambolec / CROPIX
 Igor Sambolec / CROPIX

OSIJEK – Potpredsjednik HDZ-a i Sabora Vladimir Šeks ocijenio je u nedjelju u Osijeku da se HDSSB svojim zadnjim potezima i napadima na HDZ i Vladu svrstao u orkestar onih koji traže prijevremene parlamentarne izbore.

- SDP, HNS i IDS smišljaju taktiku potpuno otvoreno, što je s njihova političkog stajališta potpuno legitimno, da sruše ovu Vladu i da sazovu prijevremene izbore. Netko je u HDSSB-u vidio da potkiva konja pa je također digao nogu. On se priključio sada tom orkestru smatrajući da će uspjeti stvoriti političku situaciju za izazivanje prijevremenih izbora. Prijevremenih izbora neće biti jer je vladajuća koalicija stabilna i ima potrebnu većinu u Saboru tako da potkivačima konja i drugim žabama možemo poručiti – "uzalud vam trud HDSSB-ovim sviračima – zaključio je posebno nadahnuti Šeks.

Šeks se osvrnuo i na izjave guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskom u intervjuu Jutarnjem. Rohatinski je upozorio da ' ako Vlada stoji iza napada na HNB suradnja će biti nemoguća'. Šeks je uzvratio svojim, kako je rekao, 'prijateljskim upozorenjem'.

- Treba biti suradnje s vladajućom strankom i koalicijom na vlasti i ona mora biti malo elastičnija i bolja te s manje žalaca – slikovito se osvrnuo Šeks dodajući da je to bilo prijateljsko upozorenje kako bi se takva suradnja podigla na višu raznu.

Na upit ima li Vlada čvrstine za teške i bolne rezove Šeks je kazao kako ima jer se samo tako može rješavati gospodarska situacija i prevladati kriza.

- Trebaju ih svi osjetiti a posebno i najviše ih moraju osjetiti najbogatiji – poručio je Šeks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:54