NOVI PODACI SKUPŠTINE SRBIJE

Srpski zastupnici najviše idu u Hrvatsku, Rusiju zaobilaze

Srpski parlamentarci u Hrvatsku su u šest mjeseci službeno putovali šest puta
 Damir Krajač/CROPIX

Prema novim podacima Generalnog sekretarijata Skupštine Srbije, u proteklih šest mjeseci tamošnji su zastupnici, kad je riječ o inozemstvu, najviše putovali u Hrvatsku, i to čak šest puta.

Na najneobičnija putovanja - kako pišu beogradski mediji - išao je Miodrag Linta, zastupnik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), koji je dva puta putovao u Hrvatsku. Jednom je prisustvovao ustoličenju episkopa slavonskog Jovana, a drugi put svečanoj sjednici srpskog društva za kulturu Prosvjeta iz Zagreba. Linta je predsjednik Zajednice izbjegličkih udruga u Srbiji. U kolovozu je poslao pismo ministrici vanjskih Vesni Pusić s pritužbama da se dužnosnici u konzulatima RH u Beogradu i Subotici ponašaju “bahato i nezakonito”, a zatražio je od srpske vlade da upozori EU kako Hrvatska krši prava članova srpske zajednice.

U Hrvatsku su putovali i članovi Parlamentarne skupštine OESS-a na sastanak nacionalnih delegacija jugoistočne Europe, a među državama koje vole posjećivati srpski zastupnici su SAD i BiH, ali ne i saveznička Rusija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 04:19