GUŽVA U HATZOVOJ 12

ČAČIĆ OSNOVAO I DRUGU STRANKU? Šefica joj je glavna tajnica Reformista, dijele istu adresu, sprema se koalicija...

 Bruno Konjević / CROPIX

Dana 22. srpnja ove godine Republika Hrvatska dobila je još jednu političku stranku. Tada je osnovana Stranka hrvatskih umirovljenika (SHU) kojoj je na čelu predsjednica Alenka Košiša Čičin Šain. Smješteni su u centru Zagreba, u ulici Pavla Hatza broj 12.

I tu počinje zanimljivi dio. Na istoj adresi prostorije su i Narodne stranke - Reformista, koju vodi Radimir Čačić. I to nije sve, piše tportal . Naime, Alenka Košiša Čičin Šain, osim što je čelnica novoutemeljene stranke, obnaša još jednu odgovornu dužnost - ona je i glavna tajnica Čačićevih Reformista!

Statut Reformista predviđa kako član te stranke ne može istovremeno biti i u drugoj stranci na području Hrvatske, osim ako mu to iznimno ne odobri Predsjedništvo stranke. Nije poznato je li Čičin Šain na nekoj od sjednica Predsjedništva dobila neophodno odobrenje. Ali je poznato kako je Čaćić na konferenciji za novinare u utorak, 18. kolovoza, prilikom potpisivanja koalicijskog ugovora sa strankom Ive Josipovića, naglasio kako 'očekuje u budućnosti neku od umirovljeničkih stranaka unutar te koalicije'. Ne zna se je li pritom mislio na stranku koja dijeli istu adresu s njegovom...

Teško je vjerovati da je Alenka Košiša Čičin Šain utemelljila novu stranku bez Čačićevog blagoslova. Stoga je vjerojatnije, tvrdi tportal , kako je cilj ovog političkog manvra Reformista i SHU-a zbunjivanje umirovljenika na izbornim mjestima kako bi se preoteo barem dio glasova drugim umirovljeničkim strankama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:49