USKRSNA ČESTITKA

Bozanić najavio dolazak pape: Povezanost Hrvata i Svetog Oca obilježila je našu povijest

'Uskrsli Krist novi je čovjek te je u Kristu uskrslom svaki kršćanin pozvan živjeti novost života'
 Marko Miščević/CROPIX

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić obratio se svim vjernicima putem medija i poželio im sretan Uskrs, te ih podsjetio na Isusovu žrtvu i put koji vjernici trebaju slijediti.

- Uskrsli Krist novi je čovjek te je u Kristu uskrslom svaki kršćanin pozvan živjeti novost života. Krist je prisutan u zajednici svojih vjernika - stoji u čestitci.

Osvrnuo se kardinal i na dolazak svetog Oca u Hrvatsku. Smatra kako je glavni povod njegova dolaska učvrstiti svoju braću i sestre u uskrsnoj vjeri, što je papa uostalom i potvrdio u svojoj molitvi, svojim svjedočenjem, učenjem i pohodima. Svoj dar, kaže Bozanić, želi predati i nama.

Istaknuvši da je Papin pohod Hrvatskoj i Zagrebu usmjeren na sve stanovnike naše zemlje, kardinal se zapitao kako u toj prigodi ne misliti na činjenicu posebne povezanosti hrvatskoga naroda sa Svetim Ocem, što je tako duboko obilježilo našu povijest.

- Nije li iskustvo dolaska pape Ivana Pavla II. u Hrvatsku još uvijek živo u nama? Čak i poslije ovoliko godina. Nije li zadivljujuće što će papa Benedikt XVI. svog prethodnika proglasiti blaženim - rekao je Bozanić.

Papa, dodao je, dolazi učvrstiti svoju braću i sestre u uskrsnoj vjeri kako bismo ojačani u sigurnosti da je Isus Krist živ i prisutan među nama, Isusa ljubili i slijedili ga što daje smisao i puninu ljudskome životu.

Za kraj je napomenuo kako bez obzira na svu tehnologiju i globalizaciju, ljudi još uvijek trebaju Boga, koji im pruža nadu i utjehu dok su tužni ili nesretni. Ali i tu je da bi s njima podijelio sreću i zadovoljstvo.

- Svim vjernicima želim sretan i blagoslovljen Uskrs - kazao je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 15:23