GRAD HEROJ

BIRA SE GRADONAČELNIK U Vukovaru do 11 sati izašlo 15,46% birača

 Emica Elvedji, Vlado Kos / CROPIX;

NOVO 12:00 Do 11 sati na prijevremene izbore za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara, koji se danas održavaju u tome gradu, izašlo je 4.200 odnosno 15,46 posto birača, izvjestilo je vukovarsko Gradsko izborno povjerenstvo.

U popisu birača Grada Vukovara nalazi se 27.148 birača koji glasuju na 32 biračka mjesta.

Po informacijama iz Gradskog izbornog povjerenstva izbori protječu mirno i bez znatnijih primjedaba.

---------------------------------------------------

VUKOVAR - Građani Vukovara će na prijevremenim izborima birati novi sastav Gradskog vijeća i novog gradonačelnika te zamjenike gradonačelnika.

Kandidati za gradonačelnika Vukovara su Dragan Crnogorac (SDSS-SNS-NSS), Andrej Georgievski (grupa birača), Slavko Mirnić (Naša stranka), Ivan Penava (HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ), Željko Pinjuh (grupa birača) i dosadašnji gradonačelnik Željko Sabo (grupa birača).

Za izbore za Gradsko vijeće Vukovara kandidacijske liste su predale tri grupe birača, četiri koalicije i jedna stranka.

To su: lista grupe birača nositelja Mirka Dugana, lista grupe birača nositelja Andreja Georgievskog, lista koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ nositelja Ivana Penave; lista koalicije HDSSB-HSP-A HSS-HZ-ABSH-OS-ZZH nositeljice Slavice Jelinić: lista Naše stranke čiji je nositelj Ljubomir Ajduković; lista grupe birača nositelja Željka Pinjuha; lista koalicije SDSS-SNS-NSS nositelja Vojislava Stanimirovića, te lista koalicije SDP-HNS-SU nositelja Gorana Bošnjaka.

Gradsko vijeće Vukovara, u kojem je većinu imala koalicija HDZ-HSP AS uz podršku nezavisnog vijećnika, bivšeg SDP-ovca Željka Pinjuha, Vlada je raspustila proljetos zbog neusvajanja gradskog proračuna, te je razriješen i dotadašnji gradonačelnik, Željko Sabo (SDP).

U Slunju će se održati prijevremeni izbori za gradonačelnika. Četiri su kandidata: Jure Katić (HDZ), Višnja Magdić (HSS), Damir Vuković (SDP) i Josip Gračan, kandidat Grupe birača "Proljeće". Oko 5100 birača moći će glasati na 11 biračkih mjesta. U Općini Netretić održat će se prijevremeni izbori za načelnika općine, a kandidati su Marijan Sukanec (HDZ), Mijo Ljubenko (HNS) i Mario Peretić (HSS). U toj je općini oko 2600 birača, a glasat će se na 16 biračkih mjesta. U Slunju je Vlada prijevremene izbore za gradonačelnika raspisala jer je prošle godine izabrani gradonačelnik Željko Rendulić dao ostavku. Rendulić je bio izabran kao kandidat Grupe birača "Proljeće". U općini Netretić su prijevremeni izbori raspisani zbog smrti dugogodišnjeg načelnika Ivice Gračana (HDZ).

U općini Sunja održat će se prijevremeni lokalni izbori za članove Općinskog vijeća, načelnika općine i njegovog zamjenika. Građani će se na izborima moći opredijeliti za jednu od šest ponuđenih lista po 15 kandidata za članove Općinskog vijeća. Liste su kandidirali HZ-HSP AS, HSP-HSS, HL, Kandidacijska lista grupe birača, SDSS te SDP-HNS-UDU-HSU. Kandidati za načelnika, odnosno njegovog zamjenika su Grga Dagičević i Josip Kozarić (HDZ), Dalibor Medved (SDP) i Ivan Karanović (HNS), Josip Radman i Karolina Žuna (Grupa birača), te Vitomor Šajnović i Ivan Vidović Mili (HSP). Vlada je prijevremene izbore raspisala zbog neizglasavanja općinskog proračuna te je Općinsko vijeće raspušteno, a načelnik i njegov zamjenik razriješeni dužnosti. Više od 5300 birača na području općine Sunja glasovat će na 22 biračka mjesta.

U općini Bibinje danas se održavaju izvanredni izbori za načelnika, a jedini kandidat je dosadašnji zamjenik načelnika Bruno Bugarija iz HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:29