NAJBRŽE SKIDANJE ZABAVNOG SHOWA U POVIJESTI

'BILO ME SRAM TO GLEDATI!' Otkrio nam je jedan od šefova HTV-a o showu Marka Tolje skinutom s programa

Tolja je u prvoj emisiji ugostio Barbaru Kolar, Danielu Trbović i Vinka Brešana, i tu se brojka gostiju zaustavila
 YouTube

ZAGREB - U petak na Prvom programu HTV-a nećemo vidjeti novi nastavak “Hit showa” s voditeljem Markom Toljom u glavnoj ulozi. Jer, kako doznajemo, nakon premijere tog televizijskog formata koja se dogodila prošli tjedan užarili su se telefoni na Prisavlju, zaredale su i negativne kritike na račun voditelja i samog koncepta showa, pa je čelništvo HTV-a dva dana vijećalo hoće li novoj emisiji Zabavnog programa dati još jednu priliku ili će show skinuti s programa. Odlučili su je ukinuti, a neslužbeno doznajemo da će biti smijenjen i v.d. urednika Zabavnog programa Velimir Đuretić.

Htjeli su nešto novo

- Nemam komentara - rekla nam je urednica projekta Vesna Karuza, upućujući nas na HTV-ov Odjel za odnose s javnošću. A tamo kažu:

- Odlukom programskog vodstva HTV-a emisija Zabavnog programa ‘Hit show’ neće se nastaviti emitirati. Programsko vodstvo smatra da emisija nije opravdala očekivanja.

Ekipa Toljina showa misli suprotno.

- Htjeli su nešto novo, moderno i urbano, a mi smo im to pružili. I ne vidimo u čemu je problem. Naravno, mogli smo proizvesti i emisiju koja se uklapa u postojeće kapule zabave u Hrvatskoj, dati im varijantu novog showa Miroslava Škore, ali niti smo mi to htjeli, niti su šefovi to naručili od nas. Dobili su što su tražili: provokativan show o kojem se pričalo, ali to im je očito bilo previše - kažu ljudi iz ekipe koja je radila na “Hit showu” koji po emisiji stoji 200.000 kuna.

No, nije trošak showa ono što je bacilo u očaj prisavske čelnike.

Tolja: Vlada nema muda

- Bilo me sram to gledati. Već na samom početku emisije, u trenutku kada je Marko Tolja, slijedeći scenarij, prošaptao kako naša Vlada nema muda, zakolutao sam očima. Potom je mlađahni Tolja sjeo za klavir i otpjevao pjesmicu u kojoj je sam sebe nazvao - shitom. A onda je na upit iz publike rekao: ‘Nisam spavao s Jelenom Rozgom. Još’. Nakon dramatske stanke dodao je kako bi volio da mu se posreći s njegovom sljedećom gošćom, Danielom Trbović, koja bi njemu 28-godišnjaku, inače, mogla biti mama. Istoj toj Danieli potom je u sredini emisije, loše glumeći Robbieja Williamsa, u jednom trenu svoje međunožje gotovo nabio na glavu, a ona je poslije glasno pitala ima li ‘sladoleda’ na kosi. Pa što je to - pita se jedan od čelnika HTV-a, koji se, kako kaže, nije prestajao zgražati sve do kraja emisije.

Nije bio jedini. Jer i jedan od gostiju Marka Tolje, redatelj Vinko Brešan, u jednom se trenu tijekom showa naglas upitao u kakvoj to emisiji gostuje. Tolja mu je na to rekao da on nije profesionalni voditelj, a Brešan je dometnuo: - To sam primijetio.

I ne samo on. Tolja, koji je očito omiljeni pjevač urednika Zabavnog programa - jer proteklih godina mladog riječkog pjevača imali smo prilike gledati kako pleše u 'Plesu sa zvijezdama', kako pjeva u showu 'Zvijezde pjevaju', te kako pjeva i pleše u sklopu sijela što ga je Miroslav Škoro upriličio na HTV-ovskom dočeku Nove godine - definitivno se nije dobro snašao u svojoj novoj ulozi za koju je po emisiji, neslužbeno doznajemo, trebao primati honorar u iznosu od 6000 kuna. A činjenica da su mu u cijeloj priči prve gošće uz Brešana bile dvije prekaljene voditeljice - Daniela Trbović i Barbara Kolar - samo je još podcrtala njegovu tremu i usiljenost. Tolja, pokazalo se to, doista nije voditelj, a nije ni komičar. Baš nitko se nije nasmijao kada je rekao:

- Vidi, Severina se budi, a nigdje kamere.

Pa su onda, valjda kako bi ublažili Toljino nesnalaženje na mjestu voditelja, scenarist Joško Lokas i urednice ( Vesna Karuza, Tanja Tušek i Snježana Nožinić), odlučili Toljine gošće Barbaru i Danielu također ubaciti u uloge u kojima se one svakodnevno ne nalaze. Slijedom toga bivša studentica medicine Daniela - koja nije odoljela da mladom kolegi voditelju usred emisije ne kaže kako joj, citiramo, dok ga gleda krene mlijeko - dobila je zadatak izvaditi Tolji krv iz vene. Za sve one koji su se uzalud pitali zbog čega se i diplomirana veterinarka Barbara nije iskazala u svojoj struci, odgovor glasi kako je njezino navlačenje rukavice i pokušaj osjemenjivanja replike krave naknadno izrezano u montaži.

- Da sam još i to morao vidjeti, mislim da bih na uredničkom kolegiju na glas zavapio: 'Vratite nam Škoru' - kaže jedan od urednika u Zabavnom programu HTV-a.

- Najlakše je tako. Oni isti koji bi sada vratili Škoru, zaboravljaju kako su do prije par dana zdušno kritizirali njegovu emisiju. OK, Toljin show se svakako morao malo ispeglati, bilo je tu grešaka, ali daleko je to od katastrofe koja bi trebala rezultirati ukidanjem nakon samo jednog izdanja. Mislimo da smo napravili originalni show, za kojeg i dalje vjerujemo da bi, da je nastavio dalje, zanimljivošću, kvalitetom i svježim konceptom osvojio publiku. Zbog ukidanja nećemo plakati jer znamo da smo dali najbolje od sebe. Naravno, nismo nepogrešivi, ali ne možemo a da se ne upitamo što su proteklih tjedana pa i mjeseci radili naši šefovi, dok smo mi spremali emisiju. Ako nisu znali što im se sprema, onda bi netko trebao postaviti pitanje zbog čega nisu to znali. Jer, iako se radi o vršiteljima dužnosti urednika, činjenica je da bi oni po svojoj funkciji itekako trebali znati što im je na programu koji se financira novcem građana Hrvatske - kaže ojađena ekipa 'Hit showa', emisije koja je prošlog petka otplesala svoj prvi i jedini ples.

'Biseri' Marka Tolje i njegovih gostiju

Marko Tolja: Nisam spavao s Rozgom. Još!

Tolja: Severina se budi, a nigdje kamere.

Tolja: U ovoj zemlji se ne smije reći da Vlada nema muda.

Tolja: Nisam voditelj. Brešan: To sam primijetio.

Daniela Trbović: Ne želim biti u društvu pacijenata, ali tebi sam došla.

Daniela Trbović Marku Tolji: Meni mlijeko krene kad te gledam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 10:01