cuspis grupa

Berošev poznanik napravio platformu ‘cijepi se‘, koristio je besplatan alat!?

Ime Cuspis grupe ostalo je u programskom kodu platforme. Iz koda je također vidljivo da je za izradu platforme korišten WordPress
Vili Beroš
 Cropix

Platformu cijepise.zdravlje.hr, preko koje se građani mogu prijaviti za cijepljenje protiv Covida-19, napravila je tvrtka Cuspis. Informaciju je objavio portal Telegram koji piše da su iz Ministarstva zdravstva dosad odbijali odgovoriti na pitanje tko stoji iza platforme s kojom građani od početka imaju problema. Recimo, na početku građani nisu mogli na njoj prijaviti kronične bolesti, građane je dvosturko obavještavala da je njihova prijava za cijepljenje zaprimljena i tako dalje.

No, ime Cuspis grupe ostalo je u programskom kodu platforme. Iz koda je također vidljivo da je za izradu platforme korišten besplatan alat WordPress, koji najčešće koriste blogeri.

Telegram je objavio i informaciju da cijela prilagodba informacijskog sustava za cijepljenje protiv Covida stoji 4,467.515.63 kuna.

Pišu i kako je vlasnik tvrtke Cuspis Vinko Kojundžić te da je tvrtka posljednjih godina, odnosno od 2018. kad je Vili Beroš postao pomoćnik ministra, dobro poslovala s ministarstvom zdravstva.

Prije tri godine su od ministarstva primili nešto manje od 3,5 milijuna kuna, preklani skoro 6,5 milijuna, prošle godine skoro tri milijuna kuna – sve za poslove vezane uz informatizaciju. Ove godine, Cuspis je od ministarstva dosad primio 913.851 kunu i 35 lipa, piše Telegram.

Kujundžić je prošlog ljeta snimljen u društvu ministra Beroša. Beroš je tada, u vrijeme predizborne kampanje, bio u splitskom Crvenom križu, a Kujundžić ga je snimao fotoaparatom.

Vlasnik Cuspisa tvrdio je tad kako se, na godišnjem odmoru, slučajno našao u isto vrijeme i na istom mjesto s ministrom s kojim se, inače, upoznao tek kad je Beroš postao pomoćnik ministra. I Beroš je potvrdio da poznaje Kojundžića, uz dodatak da tako poznaje i sve osobe i tvrtke koje surađuju s Ministarstvom zdravstva, piše Telegram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 06:48