SNAŽNIJI TIM ILI ZAMJENA

Bandić bi htio i Mlinarića za odvjetnika. Što s Krsnikom?

Nije zasad poznato je li riječ o potpunoj zamjeni Krsnika ili jačanju ekipe
 CROPIX

Pritvoreni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u potrazi je, kako neslužbeno doznajemo, za novim odvjetnikom te je navodno zatražio od Rajka Mlinarića da se uključi u njegovu obranu. Bandića trenutno zastupa Krešimir Krsnik, no nismo uspjeli doznati želi li zagrebački gradonačelnik, čiji bi slučaj uskoro mogao biti proširen i novim optužbama, angažirati Mlinarića kako bi dodatno pojačao svoju obranu ili nije zadovljan dosadašnjim odvjetnikom.

Mlinarić je poznati odvjetnik koji je dosad, primjerice, zastupao Mladena Barišića u slučaju Fimi-Media, a branio je i HNS-ovca Srećka Ferenčaka te Hrvoja Petrača i Miroslava Kutlu.

Na informacije o tome da ga Bandić želi angažirati Mlinarić nije imao nikakvog komentara.

Spor s Milanovićem

Krsnika je inače Bandić angažirao kada je pokrenuo tužbu za klevetu protiv premijera Zorana Milanovića, a kojom traži 300 tisuća kuna za duševne boli jer ga je predsjednik Vlade uoči lokalnih izbora lani optužio za korupciju. No, Bandić očigledno drži da Krsnik nije dovoljan i da ga obrani od teških optužbi koje mu USKOK stavlja na teret - od korupcije, zloporabe položaja i ovlasti do malverzacija gradskim zemljištem i nelegalnog zapošljavanja u gradskoj upravi i poduzećima.

Tko god bio Bandićev odvjetnik, nema nikakve sumnje da će imati pune ruke posla jer se svakodnevno pojavljuju nove informacije iz kojih se može naslutiti da je ovo tek početak procesa protiv zagrebačkog gradonačelnika i da će uskoro biti više optužbi u kojima će morati dokazivati nevinost.

Nema skupih slika

Neki mediji tako donose da su istražitelji policijskog USKOK-a prije dva dana pretresli vilu sa šest apartmana u Novom Vinodolskom za koju vjerojatno smatraju da je u Bandićevu vlasništvu. No, prema podacima iz zemljišnih knjiga, u vlasništvu je Bandićeva kuma Ivana Penave, odnosno njegove tvrtke Tigra. Vila je izgrađena prije sedam i pol godina, ali apartmani nisu prodani niti se iznajmljuju. Susjedi pak svjedoče da su u vili ljeti znali vidjeti Bandićevu suprugu i kćer, a ponekad noću i samog Bandića.

A nakon što je Jutarnji objavio informacije da je u Bandićevoj vikendici u Samoboru pronađeno više stotina slika većinom suvremenih umjetnika poput Murtića i Berbera, njemu bliski prijatelji tvrde da nije riječ o skupim slikama nego o plaketama i zahvalnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:43