O RUSKOJ INVAZIJI

Bačić nakon sastanka parlamentarne većine: ‘Plenković ima podršku za uvođenje sankcija Rusiji‘

‘Ovo je najveći kopneni rat u svijetu nakon Drugog svjetskog rata, a to traži solidarnost cijele Europe i cijeloga svijeta‘

Branko Bačić

 Ranko Suvar/CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić nakon sastanka parlamentarne većine rekao je da sve stranke vladajuće većine daju podršku Vladi te da premijer Andrej Plenković ima puno podršku da u ime Hrvatske podrži paket sankcija prema Ruskoj Federaciji na današnjem sastanku Europskog vijeća.

- Mi u vladajućoj većini osuđujemo ničim izazvan napad na Ukrajinu te Rusku Federaciju pozivamo da odmah prestane s napadom na Ukrajinu. Svjetski sigurnosni poredak, sustav globalne sigurnosti u okviru UN-a, praktički nestaje pred našim očima. Izražavamo solidarnost s ukrajinskim narodom jer i mi smo sami prije trideset godina prolazili kroz sličnu situaciju - rekao je Bačić.

Kaže da se na sastanku parlamentarne većine razgovaralo i o pružanju humanitarne i tehničke pomoći Ukrajini te o mogućem prihvatu izbjeglica.

- Želim istaknuti da je ovo najveći kopneni rat u svijetu nakon Drugog svjetskog rata, a to traži solidarnost cijele Europe i cijeloga svijeta. Sutra će u Saboru biti, vjerujem jednoglasno, usvojena Deklaracija o Ukrajini - rekao je Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 09:01