IZJAVA

Anušić se oglasio prvi put nakon što je predložen za novog ministra: ‘Posebno zahvaljujem Plenkoviću...‘

Anušić je za medije dao kratku izjavu u kojoj kaže kako mu je iznimna čast

Ivan Anušić i Andrej Plenković

 Vlado Kos/Cropix

Kandidat za novog ministra obrane je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji će naslijediti Marija Banožića, smijenjenog nakon što je skrivio prometnu nesreću s poginulom osobom, objavio je premijer Andrej Plenković poslije konzultacija u Banskim dvorima. Plenković očekuje da će Anušić već u četvrtak biti potvrđen u Saboru.

Anušić je dao kratku izjavu u kojoj kaže kako mu je iznimna čast što je predložen za ministra obrane i potpredsjednika Vlade.

- Zahvaljujem se na potpori stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima, no prije svega predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću, koji mi je ukazao povjerenje.

Nastavljamo izvrsnu suradnju koju smo ostvarili u proteklim godinama, radeći na ključnim temama za boljitak Osječko- baranjske županije i Slavonije, kao i u okviru pobjedničkog tima Odvažno za Hrvatsku iz razdoblja unutarstranačkih izbora.

Resor Ministarstva obrane je iznimno važan za Hrvatsku i u potpunosti sam spreman dati sve od sebe da očuvamo i dodatno osnažimo i osuvremenimo Hrvatsku vojsku i sve njene sastavnice. Smatram da višegodišnjim iskustvom u politici kao načelnik općine Antunovac i župan Osječko-baranjske županije te kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata mogu dati svoj doprinos i na nacionalnoj razini. Raduje me što će priliku na mjestu župana dobiti moj zamjenik Mato Lukić, izniman čovjek i profesionalac, koji je jamac da će se nastaviti realizacija svih projekata važnih za stanovnike Osječko-baranjske županije, poručio je Anušić.

Više o biografiji novog ministra obrane možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 22:25